Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na přejezdu se střetl nákladní vlak s autem

Za posledních čtrnáct dní se jedná už o druhý případ, kdy se na přejezdu srazil vlak s osobním automobilem. Poslední nehoda se odehrála v Citicích na Sokolovsku, před týdnem vjel vlaku do cesty i řidič v Božičanech. Ani jeden střet si naštěstí nevyžádal zranění. Každým rokem dojde na železnici v celé republice k více než 150 podobným nehodám. Správa železnic chce proto letos investovat dvě miliardy do zabezpečení přejezdů.

Řidič Volkswagenu vjel na železniční přejezd, kudy zrovna projížděl nákladní vlak. Naštěstí jel velmi pomalu, a tak nebyl nikdo zraněn.

„Po příjezdu na místo události si jednotka převzala velení od HZS Sokolov, dále spolupracovala s vyšetřovateli Správy železnic a Policií ČR při zdokumentování dopravní nehody. Po ukončení setření bylo havarované vozidlo vyproštěno z profilu tratě,“ uvedl drážní hasiči z Chebu na svých webových stránkách.

Minulý týden došlo k obdobné havárii v Božičanech na Karlovarsku. Na přejezdu bez světelného snažení se srazil osobní vlak s autem. V soupravě nikdo necestoval.

„Přivolaní hasiči zajistili místo nehody, kontrolovali možný únik provozních kapalin a asistovali drážní inspekci. Provoz na železnici byl zcela zastavený. Vyproštění vozidla z kolejiště si zajistil majitel auta. Co se na přejezdu stalo, vyšetřuje policie a drážní inspekce,“ dodal mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Správa železnic chce letos investovat do zabezpečení přejezdů

Správa železnic (SŽ) se chce letos zaměřit na zabezpečení zhruba dvou stovek přejezdů za téměř dvě miliardy korun. Z celkového počtu 7 789 přejezdů je 4300 vybaveno světelnou signalizací a závorami. Zbylé disponují jen výstražnou cedulí. 

„Každoroční navyšování přidělených investičních prostředků se pozitivně projevuje také na stále vyšší částce, která je určena na potřebné úpravy přejezdů. Díky tomu zvyšujeme bezpečnost jak železničního, tak i silničního provozu. V tomto trendu hodláme pokračovat i v následujících letech," řekl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

SŽ plánuje doplnit 40 přejezdů s výstražnou signalizací o závory. Ty navíc přibudou i na dalších 30 místech, kde jsou zatím jen výstražné kříže. Na osmi kříženích přibudou kamerové systémi, 11 přejezdů se zruší. 

Ohodnoť článek

Foto HZS KVK + Drážní hasiči Cheb

Štítky Nehoda, vlak, krimi, policie, hasiči, Citice, Karlovarsko, Sokolovsko, srážka s vlakem, Správa železniční dopravní cesty, havárie, Božičany, okres Sokolov, Volkswagen, Policie České republiky, Jiří Svoboda, Martin Kasal, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přejezdu se střetl nákladní vlak s autem  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.