Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Celníci nepolevují v kontrolách tržnic, trhovci zase v prodeji padělků

Karlovarští celníci vyrazili na kontrolu tržnice v Potůčkách a Svatém Kříži. V obou případech byli úspěšní a zajistili padělky za milion korun. Zboží, které bylo napodobeninou světoznámých značek celníci zajistili.

„Na tržnici v Potůčkách na Karlovarsku prodávali obchodníci před stánkem zboží, jež vykazovalo znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví. Celníci zajistili více než 50 kusů galanterního zboží (kabelky, batohy, peněženky), jejichž hodnota, vyjádřená v cenách originálních výrobků, by činila bezmála 650 tisíc korun,“ uvedla Lenka Havelková, zástupkyně tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Při další kontrole, tentokrát na tržnici Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž, zajistili karlovarští celníci před otevřeným stánkem zboží za více než 350 tisíc korun.

„V obou případech se jednalo o zboží, které stánkaři nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Michael Kors, Prada, MCM, GUCCI, Chanel a další.  Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí,“ dodala Lenka Havelková s tím, že karlovarští celníci budou v kontrolách tržnic pokračovat i nadále.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky tržnice, padělky, pokuty, celní správa, Chebsko, Potůčky, Svatý Kříž, Karlovarský kraj, Museo del Prado, Gucci, Michael Kors, Chanel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci nepolevují v kontrolách tržnic, trhovci zase v prodeji padělků  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.