Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Karlovarském kraji mírně přibylo nákaz covidem, za uplynulý týden je jich 473

Počet případů nákazy koronavirem v Karlovarském kraji za uplynulých sedm dní mírně vzrostl, testy odhalily 473 nakažených, zhruba o 30 více než před týdnem. Mírně vzrostla i incidence, na 100 000 obyvatel připadá v posledních sedmi dnech 161 nově nakažených. Růst tempa nových případů už se projevuje také v nemocnicích. Zatímco minulý týden bylo hospitalizovaných okolo 30, nyní už jich ministerstvo zdravotnictví eviduje 45, vyplývá z aktuálních údajů ministerstva.

Denní počty nově potvrzených případů nákazy koronavirem v mezitýdenním srovnání rostou od začátku července. Nákaza se aktuálně nejvíce šíří na Karlovarsku, kde za týden přibylo 185 nakažených na 100.000 obyvatel, i na Sokolovsku, kde přibylo 170. V tomto týdnu přibylo nejvíc nakažených v pondělí, kdy testy potvrdily 125 případů, v ostatní všední dny se počty držely pod stovkou. Dosavadní rekord padl letos 26. ledna, kdy testy za den zaznamenaly 1280 případů. Od propuknutí epidemie se v nejméně lidnatém kraji s 283 000 obyvateli nakazilo 87.495 lidí, z toho zemřelo 1658 lidí s covidem. Za uplynulých sedm dní zemřeli s covidem dva lidé.

Aktuálně je v kraji podle ministerstva hospitalizováno 45 lidí s nemocí covid-19, z toho dva jsou na jednotce intenzivní péče. Nemocnice přijaly za posledních sedm dní 33 infikovaných lidí.

Kvůli růstu počtu lidí s covidem vydala Krajská hygienická stanice v Karlových Varech minulý týden doporučení používat při návštěvách zdravotnických zařízení i sociálních služeb adekvátní ochranu dýchacích cest – respirátor třídy FFP2. Seniorům doporučuje nosit respirátor i na jiných frekventovaných místech a podstoupit včas očkování posilující dávkou.

Zájem o očkování proti covidu v posledních dnech vzrostl, za uplynulý týden podali zdravotníci v kraji přes 800 vakcín proti covidu. Zatímco ve středu dostalo vakcínu 265 lidí, o týden dříve jich bylo 174. Ve většině případů jde o posilující dávky. Zdravotníci v posledních čtyřech dnech aplikovali 849 druhých posilujících dávek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky koronavirus, statistika, počet nakažených, počet hospitalizovaných, COVID-19, Karlovarský kraj, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji mírně přibylo nákaz covidem, za uplynulý týden je jich 473  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.