Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Karlovarském kraji dál ubývá počet případů nákazy koronavirem

Testy prokázaly v Karlovarském kraji za posledních sedm dní 2434 případů nákazy koronavirem. Je to o 1375 méně než před týdnem. Kraj je s počtem 878,9 případu na 100.000 obyvatel jediným, ve kterém je sedmidenní incidence pod tisícovkou. Průměr ze celou republiku je 1192,6 případu na 100.000 obyvatel. V nemocnicích leží s koronavirem 78 pacientů, o osm více než před týdnem, vyplývá z aktuálních údajů ministerstva zdravotnictví.

Ve čtvrtek přibylo v kraji 332 nových případů nákazy, o 145 méně než před týdnem. Nejvyšší přírůstek byl za posledních sedm dní v úterý, kdy přibylo 580 případů. Tento týden ale skončilo plošné testování ve školách i firmách. Dá se tak očekávat, že nových případů se odhalí v dalších dnech už méně.

Celkový útlum epidemie potvrdil tento týden i krizový štáb kraje. Podle informací hygieniků se ale zvyšuje počet nakažených v rizikových věkových skupinách. Zatímco před dvěma týdny onemocnělo okolo stovky seniorů za týden, nyní je to 300 lidí v seniorském věku. Právě proto se hygienici zaměřují hlavně na trasování lidí ve vyšším věku a v zasažených sociálních zařízeních.

Aktuálně se koronavirus šíří nejméně na Chebsku, největší počty případů jsou naopak na Karlovarsku. Celkově ale počet nových případů klesl v kraji ve srovnání s minulým týdnem o téměř 38 procent.

V nemocnicích v kraji nyní leží 78 pacientů s covidem-19. Z toho dva jsou na jednotkách intenzivní péče. Aktuálně žádný pacient nepotřebuje umělou plicní ventilaci nebo mimotělní krevní oběh. Nemocnice zatím i mírný nárůst počtu pacientů zvládají. Problémem je spíš nedostatek personálu. Statistiky udávají z posledních sedm dní osm úmrtí v souvislosti s onemocněním covid-19.

Očkování v Karlovarském kraji pokračuje, i když počet očkování stále klesá. V posledních sedmi dnech počet podaných očkovacích dávek nepřekročil 500. Lidí, kteří si přišli pro první dávku, stále ubývá. Denně ji dostane v kraji mezi 15 až 42 lidmi. Mezi očkovanými výrazně převládají ti, kteří si chodí pro posilující dávku. Asi 150 lidí se už zaregistrovalo k očkování novou vakcínou Novavax. Kraj předpokládá, že se provoz očkovacích míst postupně omezí. Celkově se už v kraji se zhruba 290.000 obyvateli nakazilo už 77.214 lidí. S onemocněním zemřelo 1602 lidí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Karlovarský, Karlovarský kraj, infekční onemocnění, pacient, Novavax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji dál ubývá počet případů nákazy koronavirem  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.