Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V Karlovarském kraji přibylo za týden 48 nakažených koronavirem

Počet nemocných v Karlovarských kraji opět mírně stoupl, za posledních sedm dní testy potvrdily nákazu u 48 lidí. Před týdnem to bylo 43 nakažených, o týden dříve 67. Na 100 tisíc obyvatel tak připadá za posledních sedm dní 16 nakažených, před týdnem to bylo 15. Počet pacientů v nemocnicích s covidem-19 zůstává nízký. Zájem o očkování je malý, vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Podle mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Markéty Singerové leží v nemocnici v Karlových Varech aktuálně tři pacienti s covidem-19, dva jsou na infekčním oddělení a jeden na ARO. Pacient ležící na ARO není podle mluvčí očkovaný proti koronaviru, jeden z infekčního má ukončené očkování a druhý ne. Dnes ráno byl z nemocnice jeden pacient s prodělaným covidem propuštěn, také nebyl očkovaný. Nemocnice je připravena na případný rychlý nárůst nakažených pacientů, vyčlenila pro ně 20 lůžek na infekčním oddělení. V Chebu v současné době nikdo nakažený neleží.

Z poznatků lékařů se podle mluvčí ukazuje, že je vakcína posilující dávkou důležitá, zejména u starších pacientů, u kterých imunita rychle klesá. KKN zjišťovala i zájem u svých zaměstnanců, většina zájem projevila, uvedla Singerová.

Počet nákaz za poslední týden nejvíce vzrostl v kraji na Karlovarsku, kde se potvrdilo onemocnění covid-19 u 34 osob, což odpovídá 29,73 nakaženým na 100 tisíc obyvatel. Právě na Karlovarsku počet nákaz v kraji na začátku září nejvíce stoupl v souvislosti s testováním žáků ve školách, poté začal klesat. Na Chebsku je na 100 tisíc obyvatel 10,94 případu nákazy za posledních sedm dní, nově nakažených tam bylo deset. Nejlepší situace je nyní na Sokolovsku, kde za týden testy odhalily jen čtyři nakažené, což odpovídá 4,57 případu na 100 tisíc obyvatel.

Tempo očkování v kraji stále zpomaluje. Za uplynulý týden zdravotníci aplikovali okolo 1500 dávek vakcíny. Od začátku očkování podali 314 535 dávek vakcín, očkovali 160 980 lidí, což je přibližně 55 procent všech obyvatel kraje. Očkování má ukončeno 153 210 lidí, tedy téměř 52 procent všech obyvatel kraje. Očkování takzvanou posilující dávkou má v kraji 345 lidí, zájem je především ze zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv VARS

Štítky ČR, koronavirus, Karlovarský, Karlovarský kraj, COVID-19, pacient, nemocnice, Karlovarská krajská nemocnice, Karlovy Vary, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji přibylo za týden 48 nakažených koronavirem  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.