Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nová oddělení chebské nemocnice budou fungovat od začátku března

Nová oddělení pavilonu B v Nemocnici Cheb budou fungovat od začátku března. Stavební práce tam skončily koncem loňského roku, nyní se nové prostory vybavují nábytkem a přístroji. Dostavba stála 240 milionů korun. Nová oddělení, jako je interna nebo chirurgie, se veřejnosti poprvé představí 20. února, řekl náměstek hejtmana Dalibor Blažek (Místní). Provozovatelem nemocnice je společnost Karlovarská krajská nemocnice (KKN), vlastníkem je Karlovarský kraj.

Do nových prostor pavilonu B se stěhují poslední kusy nábytku a lékařské technologie. Hotovo by mělo být do 20. února, kdy by je chtělo vedení nemocnice, kraje i města Cheb ukázat veřejnosti. V pavilonu B vznikla nová oddělení interny, chirurgie či ARO. Upravily se také venkovní komunikace, veřejné osvětlení a chodníky. Práce se dotkly i hlavního vstupu do nemocnice, před kterým vzniklo centrální parkoviště.

Dostavba chebské nemocnice začala v druhé polovině roku 2020. Současný zhotovitel, firma Metrostav dokončuje práce původního dodavatele, s nímž kraj před čtyřmi lety rozvázal spolupráci a odstoupil od smlouvy. Sdružení firem ESB-VCES Nemocnice Cheb zahájilo přestavbu za půl miliardy na počátku roku 2017. Podle něj ale byly v projektu chyby, požádal proto kraj o dodatek s navýšením ceny a prodloužením termínu. To ale kraj odmítl a na konci roku 2019 kvůli zpožďování zakázky odstoupil od smlouvy. Spor s původním zhotovitelem dál řeší soud.

Krajská investice se kvůli tomu výrazně prodražila. „Celkově se náklady na rekonstrukci, která spočívala ve zbourání bývalé správní budovy, vybudování zcela nového pavilonu A a rekonstrukci a přístavbě poloviny pavilonu B, vyšplhaly až na tři čtvrtě miliardy korun. Z toho zhruba půl miliardy byly stavební práce, více než 150 milionů byly zakázky na vybavení technologiemi a nábytkem, další peníze stálo projektování a doprovodné investice," řekl Blažek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Cheb

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová oddělení chebské nemocnice budou fungovat od začátku března  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.