Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jsou prázdniny a omezujeme péči, sděluje karlovarská nemocnice pacientům

Karlovarská krajská nemocnice (KKN) omezuje na letní prázdniny provoz některých svých oddělení. Důvodem je běžná údržba, ale také čerpání dovolených i dlouhodobý nedostatek zdravotníků. Omezení se týká zejména chebské nemocnice, například chirurgie a gynekologie, v Karlových Varech bude omezeno pouze dětského oddělení. Opatření krajské nemocnice kritizuje opozic

Omezení jsou obdobná jako v minulých letech, jsou dána hlavně technickými úpravami a malováním, které chceme zároveň využít pro alespoň částečné čerpání dovolených přetíženého personálu,“ uvedla mluvč společnosti KKN Markéta Singerová.

Zdravotníci z Karlových Varů budou v době uzávěr vypomáhat podle možností v nemocnicích v Chebu či Sokolově. „Zároveň prosíme o respektování při směřování a distribuci pacientů jak ze strany záchranné služby, tak při potřebě vyšetření či péče ze strany ostatních poskytovatelů zdravotních služeb," uvedla mluvčí.

V Chebu bude uzavřeno gynekologicko-porodnické oddělení, a to od 8. do 25. července. Příjem rodiček na porodní sál skončí 5. července v 6:00. Ve stejný termín bude omezen provoz také na chirurgickém oddělení, přičemž ambulantní provoz bude dál zajištěn. Oddělení ORL bude uzavřeno od 8. července do 1. srpna. V Karlových Varech už je omezený provoz lůžkové části dětského oddělení, a to až do 10. července.

Omezení a uzávěry v chebské nemocnici, která patří kraji, kritizuje krajská opozice. V Chebu se dlouhodobě nedaří naplnit personální stavy, chybějí tam zdravotní sestry i lékaři. Na situaci upozornil opoziční zastupitel a bývalý hejtman Petr Kubis (ANO). „Intenzivně jsme komunikovali se starosty Chebska a dali jsme jim slib, že klíčové interní oddělení neuzavřeme. To se nám v roce 2020 povedlo. Sehnali jsme lékaře z karlovarské a sokolovské nemocnice a dojížděl k nám i lékař z jiného kraje. Vedle dostupnosti lékařské péče pro chebský region jsme tím zajistili také možnost čerpání dovolených pro zdravotní personál z karlovarské a sokolovské nemocnice. Tu si letos patrně naplno užijí jen v Chebu. Ti ostatní totiž budou muset ošetřovat jejich pacienty, například z chirurgického oddělení, které má být uzavřeno necelé tři týdny," uvedl Kubis.

Společnost Karlovarská krajská nemocnice provozuje nemocnici v Karlových Varech a Chebu. Karlovarská nemocnice má v současné době 432 lůžek a přes 1200 zaměstnanců. Nemocnice v Chebu provozuje na 241 lůžek a má více než 500 zaměstnanců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, nemocnice, Omezení, Cheb, Karlovarská krajská nemocnice, pacient, lékař, Petr Kubis, Nemocnice Sokolov, Sokolov, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsou prázdniny a omezujeme péči, sděluje karlovarská nemocnice pacientům  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.