Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarská záchranka modernizuje vozový park. Přibyly nové sanitky i vozy

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje (ZZSKVK) pořídila šest nových vozů, pět sanitek a jeden vůz pro systém randez-vous, kterými jezdí lékaři k jednotlivým případům. Celkové náklady byly bezmála 20 milionů korun, přičemž se záchranné službě podařilo většinu prostředků získat z dotací, řekl ředitel ZZSKVK Jiří Smetana.

Snažíme se už několik sezon po sobě automobilový fond obnovovat. Každý rok pořizujeme pět RZP sanitek a jeden vůz randez - vous. Pokračujeme v nastaveném trendu a snažíme se udržovat vozový park v co nejlepším stavu,“ uvedl Sýkora.

Karlovarská záchranná služba má nyní 24 vozů v ostrém provozu, z toho je 19 sanitních vozidel rychlé záchranné pomoci a pět vozidel randez-vous. Nové vozy jsou navíc vybaveny elektricky ovládanými nosítky nebo tablety.

Podle hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka (za STAN) je důležité, že se ZZSKVK daří na obnovu vozového parku získávat dotace. Z celkových téměř 20 milionů korun, kolik nové vozy stály, zaplatil kraj jako zřizovatel záchranné služby jen 1,8 milionu korun.

Díky každoroční obnově se daří udržet životnost záchranných vozů na velmi dobré úrovni. Kromě 24 vozidel v ostrém provozu má ZZSKVK k dispozici další, záložní vozy, které mohou vyjet v případě poruchy nebo při událostech, kde je zapotřebí více sanitních vozů.

Nová auta dostanou výjezdové základny Karlovy Vary, Cheb, Mariánské Lázně, Horní Slavkov, Kraslice a Nejdek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZSKVK

Štítky Karlovarský, Kraj, Modernizace, vozový park, Sanitky, zdravotnická záchranná služba, Jiří Smetana, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská záchranka modernizuje vozový park. Přibyly nové sanitky i vozy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.