Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karlovarský kraj podpoří vznik zubní ordinace v Jáchymově, dostane 600 tisíc korun

Karlovarský kraj finančně podpoří vznik zubní ordinace v Jáchymově na Karlovarsku. Peníze půjdou z dotačního programu na vybudování ordinací, který kraj vyhlásil poprvé loni z důvodu nedostatku praktických lékařů i zubařů v regionu. Pro letošní rok vyčlenil jeden milion korun.

„Město by mělo mít vytipováno, případně mít uzavřenou smlouvu s konkrétním lékařem, ať už je to praktik nebo zubař. Doloží, co chce dělat, až už jsou to stavební úpravy nebo vybavení ordinace," řekl hejtman Petr Kulhánek (za STAN). Město by mělo mít zajištěný minimální úvazek s lékařem na deset hodin týdně. V případě zubaře musí být splněna podmínka, že uzavřel smlouvy alespoň se třemi zdravotními pojišťovnami.

Jáchymov letos požádal kraj o příspěvek na stavební úpravy a vybavení nové zubní ordinace. Dostane 600 tisíc korun. Zbylých 400 tisíc korun z dotačního programu mohou obce či města vyčerpat letos. V případě většího zájmu je kraj připraven finanční prostředky navýšit. Loni kraj takto podpořil rekonstrukci ordinace v Bečově nad Teplou na Karlovarsku.

Karlovarský kraj se potýká s nedostatkem lékařů, zejména v oblasti primární péče. Věkový průměr lékařů poskytujících zdravotní péči v oborech všeobecné praktické lékařství a praktické lékařství pro děti a dorost dosahuje v regionu hranice 60 let. V menších a odlehlých oblastech hrozí, že v nadcházejících letech bude velmi obtížné tuto péči zajistit.

Dotační programy na zajištění zdravotních služeb nabízí například i v Chebu, Aši, Sokolově či v Ostrově. Kromě finančních prostředků na vybavení ordinací nabízejí města byty či pozemky nebo další výhody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, lékaři, Karlovarský kraj, zubař, ordinace, Jáchymov, zubní lékař, praktický lékař, dotace, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj podpoří vznik zubní ordinace v Jáchymově, dostane 600 tisíc korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.