Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarskému kraji chybí zubaři. Pomoci má dotace

Karlovarský kraj se potýká s nedostatkem zubařů. Přilákat na západ Čech specialisty má pomoci dotační program, který podporuje nové ordinace. O peníze z úřadu se přihlásil Jáchymov, které dostane více než půl milionu korun.

Karlovarský kraj vyčlenil na záměr jeden milion korun. O dotaci mohly zažádat územní celky od letošního února. „Karlovarský kraj se podobně jako všechny ostatní regiony ČR potýká s nedostatkem lékařů, a to zejména v oblasti primární péče. Věkový průměr lékařů poskytujících zdravotní péči v oborech všeobecné praktické lékařství a praktické lékařství pro děti a dorost dosahuje v regionu hranice cca 60 let. V menších a odlehlých oblastech hrozí, že v nadcházejících letech bude velmi obtížné tuto péči zajistit,“ popsala Jana Pavlíková z krajského úřadu Karlovarského kraje.

Možnost získat peníze využil Jáchymov, který dostane 600 tisíc korun na novou zubní ordinaci. Záměr ještě budou schvalovat krajští zastupitelé. Zbylých 400 tisíc korun v dotačním programu mají možnost města i obce čerpat i nadále, pokud splní podmínky žádost. 

Jednou z podmínek pro získání dotace je to, že město má předběžně zajištěn minimální úvazek praktického či zubního lékaře 10 hodin týdně. Navíc v případě zubního lékaře musí být splněna podmínka, že uzavřel smlouvy minimálně se třemi zdravotními pojišťovnami.  Věřím, že nové modernizované zázemí ordinace bude pro lékaře zajímavou motivaci pro další působení ve městě a lidé z Jáchymova tak nebudou muset za zubním ošetřením dojíždět jinam,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Zubaři, Kraj, KV, dotace, Karlovarský kraj, zubní lékař, Jáchymov, Česko, lékař, Jana Pavlíková, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarskému kraji chybí zubaři. Pomoci má dotace  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.