Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vyšší komfort pro pacienty. Sokolovská nemocnice má nová moderní lůžka

Nemocnice v Sokolově zvýšila komfort pacientů, když do provozu zařadila šestnáct nových elektricky polohovatelných lůžek a speciální ošetřovatelský vozík pro magnetickou rezonanci. Novinky pomáhají zejména seniorům a imobilním lidem. Zdravotnické středisko dostalo vybavení darem od města.

Vybavení vyšlo na milion korun. Nemocnice za něj zaplatila prostřednictvím daru města Sokolov. „Přestože sokolovskou nemocnici provozuje společnost Penta, považujeme ji takříkajíc za svou. To proto, že spolupráce s nemocnicí je dlouhodobě velmi dobrá a jsme rádi, že ji tady máme. Snažíme si vycházet vzájemně vstříc a proto jsme nemocnici rádi podpořili. Zvýší se tak úroveň péče o všechny, kteří služby nemocnice využívají,“ říká k pomoci sokolovská starostka Renata Oulehlová (ANO).

Nová lůžka zvýší nemocný jak komfort, tak usnadní práci personálu. Pokud na běžném lůžku pacient potřeboval upravit polohu, musel zavolat sestru, která postel manuálně upravila. „Nyní jsou lůžka vybavená po straně jednoduchým ovladačem, kterým si sami pacienti mohou upravit, zda si chtějí sednou či naopak lehnout, zvednout podhlavník či část pod nohami. Pro hůře mobilní pacienty je výhodou také to, že se celé lůžko dá jednoduše snížit, aby se pohodlně a bezpečně, dostali z lůžka a zpět,“ uvedla ředitelka nemocnice Jitka Samáková.

Imobilním či hůře mobilním pacientům pro změnu pomůže i ošetřovatelský vozík s příslušenstvím k magnetické rezonanci, který byl také zakoupen z daru města Sokolov. Obvyklá přepravní křesla totiž obsahují kovové části a není proto možné s nimi manipulovat v blízkosti přístroje. Běžná manipulace s pacienty a jejich překládání na lůžko přístroje tak byla často extrémně obtížná a namáhavá. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice

Štítky Sokolov, nemocnice, Lůžka, Dar, pacient, Nemocnice Sokolov, komfort, Penta, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyšší komfort pro pacienty. Sokolovská nemocnice má nová moderní lůžka  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.