Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Karlovarském kraji roste počet případů covidu, je jich dvakrát více než minulý týden

V Karlovarském kraji přibylo za týden 106 případů covidu, to je zhruba dvakrát více než za týden předchozí, a o 63 více, než jich bylo ještě o týden dřív. V přepočtu na 100.000 obyvatel je to 36 lidí. Testy tento týden potvrdily nejvíce případů ve čtvrtek, kdy přibylo 27 nakažených. Nejvíce případů v kraji zaznamenaly laboratoře na Karlovarsku, kde se za posledních sedm dní nakazilo 83 lidí. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Nárůst počtu nakažených byl v kraji patrný na počátku září a souvisel zejména s testováním žáků, kteří se vrátili do škol. Poté začaly denní přírůstky klesat. Pozvolný růst počtu nových případů zaznamenaly laboratoře až tento týden.

Počet pacientů s covidem-19 v krajské nemocnici se od minulého týdne mírně navýšil. Zatímco na konci minulého týdne to byli tři nakažení, aktuálně jich je sedm. Podle mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Markéty Singerové leží dva pacienti s těžkým průběhem nemoci na ARO, ostatní jsou na standardních lůžkách, přičemž tři mají středně těžký průběh nemoci a dva lehký.

V přepočtu na sto tisíc obyvatel přibylo za uplynulý týden v kraji 36 případů. Méně má jen Liberecký a hradecký kraj, shodně 25 případů, naopak nejhůř je na tom Moravskoslezský kraj se 123 novými případy a Jihočeský se 115. Tato týdenní tzv. incidence v celé České republice je k dnešku na 74.

V kraji je aktuálně nevyšší podíl nakažených na Karlovarsku, kde se za týden potvrdilo onemocnění covid-19 u 83 lidí, což odpovídá zhruba 73 nakaženým na 100.000 obyvatel. Na Sokolovsku je na sto tisíc obyvatel 14 nakažených za posledních sedm dní, nově nakažených tam bylo 12. Nejlepší situace je na Chebsku, kde za týden testy odhalily jen devět nakažených, což odpovídá deseti případům na 100.000 obyvatel.

Zájem o očkování proti koronaviru v posledních týdnech v kraji stagnuje, vakcínu dostane týdně zhruba 1200 lidí. Od začátku letošního roku zdravotníci v kraji podali 315.852 dávek vakcín, očkovali 161.381 lidí, což je 55 procent obyvatel kraje. Očkování má ukončeno 153.671 lidí, 4830 lidí má jednodávkovou vakcínu Janssen.

Posilující třetí dávku si nechalo zatím dát v kraji 800 lidí. Lidé v Karlovarském kraji mohou dostat posilující dávku v očkovacích centrech i u vybraných praktických lékařů. K přeočkování se podle lékařské ředitelky Karlovarské krajské nemocnice a krajské koordinátorky očkování Dagmar Uhlíkové přihlásilo 66 praktických lékařů ze 111. Tento týden začal vyjíždět také mobilní očkovací tým krajské nemocnice do zařízení sociálních služeb, kde zahájil přeočkování posilující dávkou u klientů a zaměstnanců.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Karlovarský, Covid, Statistika, Karlovarský kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Karlovarská krajská nemocnice, nemoc, vakcína, Janssen Pharmaceutica, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji roste počet případů covidu, je jich dvakrát více než minulý týden  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.