Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zdravotníci v kraji podali přes 300 tisíc dávek vakcín proti koronaviru

Zdravotníci v Karlovarském kraji pokořili hranici 300 tisíc podaných dávek očkovacích látek proti koronaviru. Za posledních čtrnáct dní přibylo v regionu čtyřiadvacet potvrzených případů nakažených koronavirem na 100 tisíc obyvatel.

​K množství podaných dávek přispěla možnost očkovat se bez registrace i mobilní očkovací tým krajské nemocnice. Ten vyjíždí do měst a obcí po celém regionu. „Kromě Karlových Varů, Sokolova a Chebu očkovali zdravotníci také třeba v Aši, v Rotavě nebo v Božičanech,” uvedl hejtman Petr Kulhánek. Mobilní tým zajišťuje očkování také na právě se uskutečňujícím filmovém festivalu, kde si mohou účastníci nechat aplikovat jednorázovou vakcínu Janssen bez předchozí registrace. Pro informace o výjezdech mobilního týmu by měli lidé sledovat informace obecních a městských úřadů.

Zájemci o očkování v Chebu budou od začátku září chodit na nové vakcinační místo. Z Kulturního centra Svoboda se očkovací centrum přesune do kostela sv. Kláry na Františkánském náměstí. „V plném provozu zde bude vakcinace v pondělí 30. srpna, počítá se opět i s očkováním dětí a očkování lidí bez registrace. Připravujeme také přesun očkovacího centra z karlovarské KV Areny, o všem budeme veřejnost detailně informovat,” upřesnila lékařská ředitelka Karlovarské krajské nemocnice Dagmar Uhlíková.

Karlovarské očkovací centrum bez registrace podává vakcíny denně, stejně jako centrum v Sokolově. To funguje v klášterním kostele sv. Antonína Paduánského, kam mohou zájemci o vakcinaci přijít každý všední den mezi šestnáctou a sedmnáctou hodinou. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky očkování, zdravotnictví, koronavirus, covid-19, zdravotnický pracovník, Karlovarský kraj, očkovací centrum, Petr Kulhánek, Cheb, Sokolov, Janssen Pharmaceutica, Karlovy Vary,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotníci v kraji podali přes 300 tisíc dávek vakcín proti koronaviru  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.