Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarský kraj nechá zpracovat projekt rozvoje nemocnice za desítky milionů korun

Karlovarský kraj pokračuje v přípravě rozvoje Karlovarské krajské nemocnice v Karlových Varech. Záměrem je zbourat staré nevyhovující pavilony a vybudovat nové prostory pro vybraná nemocniční oddělení a vybavit je lékařskou technologií. Projektová dokumentace na první etapu rozvoje nemocnice bude stát 41 milionů korun.

Projekt bude rozfázován do jednotlivých etap tak, jak se nám budou nabízet externí zdroje financování z jednotlivých operačních programů. Chceme ale být připraveni kompletně projekčně, proto zpracováváme projektovou dokumentaci pro všechny etapy a poté budeme jednotlivé kroky realizovat," řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Přesné náklady za první etapu generelu nemocnice ukáže až hotový projekt. Už nyní ale vedení kraje odhaduje částku přes 200 milionů korun. Se zahájením stavebních prací se počítá za tři až čtyři roky.

První etapa generelu karlovarské nemocnice byla rozdělena do dvou částí. První část počítá se zbouráním objektu K, bývalého plicního pavilonu, a s demolicí pavilonu G, kde dosud sídlí například personální oddělení. Rekonstrukce by se měla týkat objektu L, sídla bývalého infekčního oddělení, kam by se měla přesunout transfuzní stanice, jež nyní sídlí v karlovarské Vítězné ulici.

V druhé části by se měl postavit pavilon G1, ve kterém se počítá s rozšířením urgentního příjmu, včetně nových operačních sálů. Vybudovat by se měly také objekty G2 a G3 pro ambulantní a lůžkovou péči v oborech onkologie, kardiologie, neurologie, gynekologie, dermatologie, rehabilitace a interního lékařství.

Součástí druhé etapy, která ale zatím nebude zahrnuta do projektu, bude výstavba škol, parkovacího domu a úpravy veřejného prostranství areálu nemocnice. V plánuje je do budoucna vytvořit nové prostory pro střední zdravotnickou školu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Karlovy Vary

Štítky nemocnice, Zdravotnictví, Karlovy Vary, Kraj, Karlovarský kraj, projekt, pavilon, Karlovarská krajská nemocnice, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj nechá zpracovat projekt rozvoje nemocnice za desítky milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.