Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet aktuálně nemocných lidí covid-19 klesl v kraji pod tisíc případů

Karlovarský kraj patří již několik týdnů k regionům, kde se koronavirová situace podstatně zlepšuje. Z aktuálních čísel krajské hygienické stanice vyplývá, že počty nakažených klesly ve všech třech okresech pod pět set aktivních případů.

„Momentálně v Karlovarském kraji evidujeme 979 nakažených osob. Nejméně je to na Chebsku, kde je 195 nemocných lidí, na Sokolovsku máme 341 nakažených a na Karlovarsku 443 osob s pozitivním testem na covid-19,“ uvedla Michaela Zajíčková, mluvčí krajské hygienické stanice.

Po dlouhé době mají hygienici i vcelku pozitivní zprávu s ohledem na počet zemřelých v posledním týdnu. V souvislosti s koronavirem totiž v Karlovarském kraji zemřelo v uplynulých sedmi dnech pouze devět lidí.  „Celkem již máme zaevidováno 987 úmrtí. Počet zemřelých ale v uplynulých dnech podstatně klesl, což rozhodně také vypovídá o podstatném zlepšení celé situace v našem kraji,“ dodala mluvčí hygienické stanice.

Zlepšující situaci hlásí i krajské nemocnice. Například v Chebu se podařilo obnovit provoz gynekologie. „V rámci provozních možností intenzivní péče i operačních sálů oddělení počítá už nyní se stejným spektrem gynekologických výkonů jako před epidemií. Otevření se zatím netýká chebské porodnice. O obnovení jejího provozu se bude rozhodovat teprve v nadcházejících týdnech," uvedl Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN), pod kterou patří i nemocnice v Chebu s tím, že další oddělení se budou k běžnému provozu vracet postupně a zřejmě až na přelomu dubna a května.

"Jde hlavně o personál, který byl v posledních měsících v extrémním vypětí, fyzickém i psychickém. Někteří by si rádi vzali dovolenou a odpočinuli si. Unavený personál by mohl být rizikem," dodal mluvčí KKN.

A podobně na to jsou i v nemocnicích v Sokolově a Ostrově. I tady podle mluvčího Daniela Lemera počítají s postupným navracením se k plánovaným operacím a dalším běžným zákrokům. „Pevně doufáme, že k elektivní operativě se budeme moci postupně navracet v řádu několika týdnů,“ dodal Daniel Lemer.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Karlovarská krajská nemocnice, Cheb, okres Cheb, okres Sokolov, Nemocnice Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet aktuálně nemocných lidí covid-19 klesl v kraji pod tisíc případů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.