Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karlovarský kraj opět vyzývá studenty k pomoci v nemocnicích, do krajského města dorazily první dávky vakcíny proti covid-19

, aktualizováno 30. prosince 2020, 20:33

V Karlovarském kraji se stejně jako v celé České republice opět zhoršuje situace ohledně nemoci covid-19. Ve všech nemocnicích se rychle zaplňují lůžkové kapacity a lékařský personál přestává stíhat. Pomoci mají dobrovolníci. Do kraje navíc dorazila první dodávka vakcíny proti koronaviru.

„Situace v nemocnicích v Karlovarském kraji se kvůli stoupajícímu počtu nemocných s COVID-19 opět zhoršuje a nemocnice rychle zaplňují své lůžkové kapacity. Karlovarský kraj proto vyzývá všechny studenty lékařských fakult, vyšších odborných škol se zdravotnickým zaměřením a středních zdravotnických škol, aby znovu přišli nemocnicím pomoci,“ popisuje situaci Jana Pavlíková, mluvčí krajského úřadu.

Zájemci se mohou obracet jak na nemocnici v Karlových Varech a Chebu, tak i nemocnici v Sokolově (kontakty najdete na konci tohoto článku).

„Vážíme si pomoci a vstřícnosti každého jednotlivce. Případní dobrovolníci se mohou telefonicky hlásit na personálních odděleních všech třech nemocnic v kraji,“ dodala Jana Pavlíková.

Podle hygienické stanice je v Karlovarském kraji aktuálně dva tisíce lidí nakažených koronavirem. Aktuálně je v Karlovarské nemocnici hospitalizováno jednačtyřicet pacientů. „Devět z nich je na jednotce intenzivní péče a 32 na covidových lůžkách. V Chebu máme dvacet pacientů, ze kterých jsou čtyři na jednotce intenzivní péče,“ uvedl Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice.

Dramatická situace je v Sokolově, kde mají jednotku intenzivní péče plnou. „Dnes jsme již na základě výzvy krajské koordinátorky intenzivní péče Dagmar Uhlíkové překládali pacienty do Plzně. Na standardních lůžkách máme jednadvacet pacientů,“ sdělila Markéta Singerová, mluvčí Nemos Sokolov s tím, že v nemocnici aktuálně pomáhají čtyři vojáci Armády České republiky a nemocnice se připravuje na očkování.

Na očkování se připravují i další nemocnice v Karlovarském kraji. "Dodávka vakcín proti COVID-19 dorazila do karlovarské nemocnice dnes, ve středu 30. 12. 2020. Očkování zdravotníků, záchranářů, složek IZS a dalších bude zahájeno v pondělí 4. 1. 2021," dodala Jana Pavlíková.

Kontakty Nemocnice Karlovy Vary a Cheb:

Kontakty Nemocnice Sokolov:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KKN

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, pomoc, studenti, nemocnice, očkování proti COVID-19, COVID-19, Jana Pavlíková, Karlovarská krajská nemocnice, Česko, Nemocnice Sokolov, Cheb, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj opět vyzývá studenty k pomoci v nemocnicích, do krajského města dorazily první dávky vakcíny proti covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.