Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karlovarští policisté pomáhají v krajské nemocnici

Akutní nedostatek personálu v Karlovarské krajské nemocnici pomáhají vedle studentů zdravotnických škol, hasičů a dobrovolníků doplnit i policisté. Jedná se policisty, kteří mají zdravotnické vzdělání nebo zdravotnický kurz a mohou vypomáhat covidových odděleních.

„Pomoc nemocnici nabídlo naše krajské ředitelství už v říjnu a ta ji přijala. Podepsali jsme proto dohodu o spolupráci při poskytování zdravotnických služeb a v nemocnici začali pracovat tři naši policisté, kteří mají zdravotnické vzdělání či zdravotnický kurz. Vypomáhají na covidových odděleních Karlovarské krajské nemocnice a jejich náplní práce je pomáhat zdravotním sestrám při péči o nakažené pacienty. Ta spočívá například v pomoci s náročnou fyzickou manipulací s pacienty, asistují u přípravy a distribuce léků či kontrolují fyziologické funkce,“ vysvětluje policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Jedním z policistů, který je zapojen do výpomoci v nemocnici je David Mertl ze Sokolova, který přiznává, že práce na covidové jednotce není jednoduchá po fyzické ani psychické stránce. „Myslím si, že to na covidové jednotce infekčního oddělení zvládáme všichni skvěle. Je tam výborný tým, skvělá spolupráce a děláme pro pacienty maximum, co je v našich silách,“ uvedl David Mertl.

K původním třem policistům se v listopadu přidali další tři kolegové, kteří působí jako krizoví interventi. Ti poskytují první psychickou pomoc či organizují psychosociální pomoc zdravotnickému personálu nebo pacientům zasaženým důsledky pandemie.

„Snažíme se jim pomoc, podpořit je a dodat jim potřebnou sílu, protože období posledních měsíců je pro ně velmi náročné,“ doplnil Tomáš Eisenkolb.

Vedení krajského ředitelství policie Karlovarského kraje počítá s výpomocí policistů v nemocnici i v nadcházejících týdnech a délka jejich působení na covidových jednotkách bude závislá na vývoji situace v krajské nemocnici.

„Vážím si všech kolegů, kteří šli do nemocnice dobrovolně vypomáhat, protože pracují v opravdu velmi náročném prostředí. Jejich práce na covidových odděleních je velmi důležitá, a proto mě tedy nesmírně těší, že jí zvládají skvěle. Děkuji jim za to,“ dodal Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky pomoc, policie, KKN, covid-19, dobrovolník, Karlovy Vary, nemocnice, Karlovarská krajská nemocnice, pacient, Karlovarský kraj, Petr Macháček, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští policisté pomáhají v krajské nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.