Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cheb nalije peníze do místní ekonomky. S univerzitou chce více spolupracovat

Město Cheb dá přes půl milionu korun korun chebskou ekonomickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni. Peníze půjdou na stipendia studentů, ale město s fakultou chystají i další společné programy, kterými chce město pomoci udržet fakultu v Chebu a případně rozvíjet i její spolupráci s místními školami a firmami, řekla chebská radní pro školství Štěpánka Černá (Volba pro kraj).

„Město financuje částkou 600 tisíc chebskou vysokou školu ekonomickou. A tyto finance jdou na stipendijní programy pro studenty, kteří byli úspěšní na středních školách a nastupují na fakultu. Dříve to bylo do průměru 1,5, ale nyní studentů přibylo, tak se šlo na průměr 1,2," uvedla Černá.

Město s ekonomickou fakultou připravuje i další formy spolupráce. Jednou z nich je například takzvaná Junior akademie, kam mohou docházet studenti středních škol a seznámit se s učivem a formou studia na vysoké škole. Zvýší se jim tak šance, že se na fakultu po skončení střední školy dostanou.

Fakulta ekonomická je součástí Západočeské univerzity v Plzni. Fakulta od svého počátku v roce 1990 působí na dvou místech, kromě Plzně i v Chebu. Město se snaží fakultu ve městě udržet a podporovat ji finančně i jinak. Podobně i Karlovarský kraj jedná o tom, že by se do Chebu, kde už má vysoká škola zázemí, umístily i další obory, pedagogické nebo zdravotnické, jejichž absolventy kraj nutně potřebuje.

Podle Černé by ale bylo ideální, kdyby se do podpory školství podařilo více vtáhnout i firmy, které v Chebu působí, například v průmyslové zóně. Firmy potřebují vzdělané zaměstnance, a ty jim dodávají právě školy. Vzájemná spolupráce a podpora škol ze strany firem by tak podle Černé byla užitečná pro obě strany.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook/Fakulta ekonomická Západočeské univerzity v Plzni

Štítky Cheb, Univerzita, Podpora, Dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb nalije peníze do místní ekonomky. S univerzitou chce více spolupracovat  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.