Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chebská výška je poprvé ve vlastním. Studenti se učí v nových prostorách

Velká radost zavládla v chebské Jiráskově ulici, kde se otevřela nově upravená budova Vyšší odborné školy Cheb (VOŠ). Vzdělávací zařízení se přesunulo do bývalého vilového objektu, jenž je součástí součástí Střední zdravotnické školy a vyšší odborné školy. Díky tomu škola poprvé od své existence sídlí ve vlastních prostorech.

Chebská VOŠka funguje od roku 2008. Doposud jí ale chyběly vlastní prostory, které by zvýšily komfort studentům i pedagogům. Po několikaletých snahách nakonec dosáhla škola svého a otevřela nové zázemí. „Komfortní zázemí splňuje nároky výuky, škola díky tomu ale také může navázat na tradici svých pravidelných komunitních projektů a rozvoj dobrovolnické komunity mezi studenty i občany v Chebu,“ sdělil Zdeněk Hrkal, ředitel Střední zdravotnické školy a vyšší odborné školy v Chebu.

Opravená budova dříve sloužila jako středisko praktického vyučování ISŠ Cheb. Budovu posléze získala vysoká škola bezúplatným převodem od svého zřizovatele, jímž je krajský úřad. Následně čekala stavbu rekonstrukce, která obnášela také například instalaci WiFi, LED osvětlení a akustických panelů nebo vybudování učeben či nového sociálního zařízení, na který si zajdou i invalidé.

„Zdařilou rekonstrukci a přemístění školy do nových prostor považuji za úspěšné završení dlouholeté snahy VOŠ mít své vlastní důstojné sídlo. Karlovarský kraj vynaložil na přestavbu objektu celkem 4,6 milionu korun včetně projektové přípravy. Dalších 600 tisíc korun šlo na vybavení učeben,“ popsal krajský radní pro oblast školství Jindřich Čermák (Piráti).       

V přestavěné vile je k dispozici učebna až pro 80 lidí, která poslouží k pořádání kulturních a společenských akcí. Škola rovněž plánuje na podzim 2023 uspořádat konferenci k výročí patnácti let existence. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Vyšší odborná škola Cheb

Štítky Cheb, Škola, Rekonstrukce, Vysoka škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebská výška je poprvé ve vlastním. Studenti se učí v nových prostorách  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.