Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Studenti zpracují návrhy inovativního řešení na kulturní a kreativní průmysl pro Karlovarský kraj

I v letošním roce bude Karlovarská agentura rozvoje podnikání (dále „KARP“) spolupracovat s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně, Fakultou sociálně ekonomickou v rámci předmětu Inovace. Cílem spolupráce je nechat zpracovat studenty konkrétní téma týkající se inovačního prostředí. Agentura KARP vidí řešenou problematiku očima mladé generace a studenti získávají praktický pohled na věc.

„Studentům 5. ročníku Fakulty sociálně ekonomické jsou k dispozici naši kolegové z agentury, kteří zajišťují odborný, konzultační servis, resp. mentoring. Pomáhají studentům propojit teoretické poznatky s praxí,“ řekl Vlastimil Veselý, ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání.

V loňském roce byla hlavním tématem problematika Smart city, kdy studenti zpracovali návrhy inovativního řešení pro město Loket a Hroznětín. Kvůli pandemii COVID-19 spolupráce probíhala především online. V letošním roce se práce zaměří na kulturní a kreativní průmysly, které jsou pro Karlovarský kraj důležitým tématem, neboť v regionu vznikne nová Krajská kulturní kreativní kancelář – 4K. Studenti navrhnou procesy pro efektivní fungování této kanceláře. „Věříme, že praktická činnost studenty významně obohatí o nové poznatky, výstupy studentů budou kvalitní a reálné a poslouží Karlovarskému kraji při praktickém využití,“ doplnil Tomáš Sýkora z Katedry regionálního rozvoje a veřejné správy UJEP.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky inovace, studenti fakulty sociálně ekonomické, inovační prostředí, Karlovarský kraj, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Karp, Vlastimil Veselý, Tomáš Sýkora, Loket, Hroznětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti zpracují návrhy inovativního řešení na kulturní a kreativní průmysl pro Karlovarský kraj  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.