Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Karlových Varech by se mohl otevřít nový obor ZČU kinantropologie

V Karlových Varech by se od příštího akademického roku mohl začít vyučovat obor kinantropologie plzeňské Západočeské univerzity. Výuka zaměřená na pohyb člověka by se učila prezenčně v rámci bakalářského programu. Absolventi oboru budou mít v regionu širokou škálu atraktivního pracovního zařazení ve zdravotnických i lázeňských zařízeních, řekl dnes novinářům karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

"Je to obor, který je šitý na míru Karlovarskému kraji. Je to věda o pohybu člověka, takže by to mělo být přímo mířeno na lázeňství a lázeňské domy. Vzhledem k tomu, že je to úplně nový obor, bude na Západočeské univerzitě, aby připravila vše pro získání akreditace," uvedl krajský radní Jindřich Čermák (Piráti).

Karlovarský kraj bude usilovat o spolufinancování oboru z ministerstva školství. Dále by měl poskytnout prostory i studijní literaturu v krajské knihovně. Sídlo by měl mít v bývalé základní škole na nábřeží Jana Palacha. Pokud by vše vyšlo, výuka by začala už od akademického roku 2023 a 2024. Předpokládaná kapacita je 30 studentů v jednom ročníku.

V krajském městě by šlo o první obor Západočeské univerzity. Studenti již mohou v kraji absolvovat obor marketingové řízení, podnikové ekonomiky a managementu na fakultě ekonomické v Chebu. Fakulta pedagogická přijímá v Chebu na učitelství pro 1. stupeň ZŠ v kombinované formě. Program nabízí i v rámci celoživotního vzdělávání pro učitele, kteří si chtějí rozšířit kvalifikaci. Oba programy mají snížit v Karlovarském kraji počet nekvalifikovaných pedagogů.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZČU

Štítky ČR, správa, školy, vysoké, Karlovarský, Karlovy Vary, Západočeská univerzita v Plzni, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Karlovarský kraj, Česká pirátská strana, Jan Palach, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech by se mohl otevřít nový obor ZČU kinantropologie  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.