Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V karlovarské Mozartově ulici budou malé děti. Prostory poslouží mateřskému centru

Zrekonstruované prostory v karlovarské Mozartově ulici poslouží malým dětem. Město rozhodlo, že objekt využije Mateřské centrum Karlovy Vary pro novou dětskou skupinu. Centrum, která má ulevit rodičům, se poprvé otevře s odbitím nového školní roku.

Budova někdejších jeslí v Mozartově ulici má za sebou částečnou rekonstrukci, za níž město zaplatilo necelý milion korun. Nyní sdělilo, že opravený objekt poslouží dětem ve věku od 1 do 6 let. Zřízení nově dětské skupiny má pomoci rodičům s návratem na pracovní trh. 

Radnice dala do rekonstrukce části budovy celkem 830 tisíc korun. „Zásadní bylo vybudování zbrusu nového sociálního zařízení odpovídajícího počtu a věku dětí. Museli jsme také objekt vybavit venkovním požárním únikovým schodištěm, aby prostory naplňovaly platnou legislativu. Mateřské centrum Karlovy Vary bude za pronájem prostor v Mozartově ulici platit 500 korun měsíčně,“ sdělil náměstek primátorky pro oblast majetku Josef Kopfstein (Karlovaráci).

V současné době v Mozartově ulici sídlí několik zájmových a spolkových organizací. Větší komfort a také nižší energetickou náročnost objektu plánuje město zajistit další fází postupné obnovy. Podle představitelů karlovarského magistrátu příští rok chtějí najít v rozpočtu další peníze, které půjdou na zateplení objektů.

Mateřské centrum Karlovy Vary od září v rámci dětských skupin pečovat o zhruba 90 dětí. V prostorách v Mozartově ulici najde útočiště dětská skupina Karlík. „Půjde o jazykově zaměřenou skupinu s kapacitou 23 dětí od jednoho roku do šesti let věku. Budeme do ní přijímat i děti jiných národností, aktuálně půjde zejména o děti ukrajinských uprchlíků. Podmínkou je, aby jejich rodiče měli platnou zaměstnaneckou smlouvu. Karlík částečně převezme funkci adaptační skupiny, kterou do konce prázdnin provozujeme v centru humanitární pomoci na nábřeží Jana Palacha,“ uvedla ředitelka Mateřského centra Žaneta Salátová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Děti, Rekonstrukce, Magistrát, Dětské skupiny, Jan Palach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V karlovarské Mozartově ulici budou malé děti. Prostory poslouží mateřskému centru  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.