Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fakulta pedagogická v Chebu už přijímá přihlášky, od září začne vzdělávat učitele prvního stupně ZŠ

V chebském areálu Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) a také v prostorách přilehlého gymnázia se začnou v září vzdělávat budoucí učitelé prvního stupně základních škol. Fakulta pedagogická ZČU totiž v Chebu otevře nově akreditovaný kombinovaný magisterský program, který má Karlovarskému kraji pomoci řešit nedostatek kvalifikovaných pedagogů. Zájemci o studium mohou přihlášky odevzdávat do 10. srpna.

Studium programu Učitelství pro 1. stupeň základní školy bude v Chebu probíhat v kombinované formě vždy v pátek. Doba studia bude standardních pět let, přičemž fakulta počítá s maximálním počtem 30 studentů na jeden ročník. „Předpokládaný zájem uchazečů je asi 60,“ uvádí proděkan pro vzdělávání Jan Krotký s tím, že na klasickou prezenční formu studia tohoto oboru, kterou Fakulta pedagogická nabízí v Plzni, se pro nadcházející akademický rok 2021/2022 hlásilo přes 160 uchazečů.

Na studenty čeká v Chebu nové vybavení v podobě moderních pomůcek a didaktické techniky. „Rozšířena byla také místní univerzitní knihovna, a to právě o tituly z oblasti pedagogiky a didaktiky vybraných oborů. Jsme rádi, že můžeme Karlovarskému kraji se vzděláváním budoucích učitelů pomoci, neboť to považujeme za stěžejní pro jeho rozvoj. Karlovarský kraj podporuje otevření programu i materiálně,“ pokračuje proděkan.

ZČU sídlí v Chebu na adrese Hradební 2047/22, kde už od roku 1990 působí rovněž pobočka Fakulty ekonomické. Více informací naleznete na webu fakulty.

Termín podávání přihlášek je 10. srpna. „Od 10. do 16. 8. budou uchazeči odevzdávat portfolia a přijímací zkouška se uskuteční 23. 8. Přijímací zkouška se bude skládat z písemné online zkoušky z českého jazyka, zkoušky odborné způsobilosti ve formě portfolia a z online psané eseje na zadané téma,“ dodává proděkan.

Kromě prezenční a nově i kombinované formy nabízí Fakulta pedagogická ZČU program Učitelství pro 1. stupeň základní školy také v rámci celoživotního vzdělávání pro učitele, kteří si chtějí rozšířit odbornou kvalifikaci.

Celoživotní vzdělávání už na chebské pobočce ZČU funguje a spolu s novým programem bude mít Fakulta pedagogická v Chebu v nadcházejícím akademickém roce přes 90 studentů.

Studenti Učitelství pro 1. stupeň základní školy se během studia věnují zejména pedago-gicko-psychologické oblasti. Osvojují si problematiku pedagogicko-psychologickou i oborově didaktickou, zaměřenou na věkovou kategorii žáků 1. stupně ZŠ, učí se vést a podporovat skupinu i jedince v procesu učení s respektem k individuálním zvláštnostem dětí. Absolvují teoretické i praktické předměty, během praktických hodin si sami zkouší přípravu a plánování výuky i to, jak žáky zaujmout.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto ZČU

Štítky ZČU, Fakulta pedagogická, Cheb, vzdělání, učitelé, Karlovarský kraj, Západočeská univerzita v Plzni, základní škola, studium, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakulta pedagogická v Chebu už přijímá přihlášky, od září začne vzdělávat učitele prvního stupně ZŠ  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.