Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přestavba bývalé školy v Chodově na uměleckou je v polovině

Přestavba budovy bývalé školy v ulici Dukelských hrdinů na uměleckou školu v Chodově na Sokolovsku je zhruba v polovině. Stavební práce, které začaly letos v dubnu, vyjdou město na 44 milionů korun. Dosud se prostavělo přibližně 20,5 milionu korun, řekl novinářům starosta Chodova Patrik Pizinger (Místní).

"V tuto chvíli i díky klimatickým podmínkám jsme se soustředili na vnějšek, dokončuje se fasáda a střecha. Uvnitř jsou hotové všechny bourací práce a řemeslníci se přesunou do interiéru školy a začne se budovat celá škola zevnitř," řekl Patrik Pizinger.

Bývalá budova školy patří k nejstarším objektům ve městě. Radnice chce navrátit objektu původní vzhled, například čelní stranu budovy i barvu fasády navrhla podle historických pramenů. Fasáda školy by měla být dokončena v říjnu.

Dělníci již začali pracovat na omítkách, nových elektrických rozvodech, vzduchotechnice a betonují základ pro vyzdění výtahové šachty. Podle starosty se náklady navýší o vícepráce, které zatím činí 900.000 korun. "Jsou to práce spojené s tím, že rekonstruujeme historický objekt. Ukázalo se, že někde bylo více odpadu nebo ty práce byly složitější. V jedné části jsme museli změnit projekt, protože na to navrhované řešení by se nevztahovala záruka," uvedl Pizinger.

Umělecké obory byly dosud umístěné ve třech různých budovách po městě. Zřízením umělecké školy se tak sestěhují do jedné budovy. Obory, jako hudební, výtvarný či dramatický kroužek, navštěvuje v Chodově přes 400 dětí.

S dokončením rekonstrukce radnice počítá v červnu příštího roku. Výuka na umělecké škole by měla začít ve školním roce 2021 až 2022.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, stavby, školy, Chodov, Patrik Pizinger, umělecká škola, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba bývalé školy v Chodově na uměleckou je v polovině  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.