Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vary zahájí sezonu první víkend v květnu, pramenům požehná papežský nuncius

Zahájení letošní lázeňské sezony v Karlových Varech se uskuteční 5. až 7. května. Slavnost bude vycházet z osvědčeného programu, bude mít ale i některé novinky. Svěcení pramenů se například letos poprvé ujme apoštolský nuncius v České republice Jude Thaddeus Okolo, řekla novinářům primátorka největšího lázeňského města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

"Tradičně v pátek bude předávání ceny města, ceny primátorky a ceny čestného občanství a ceny sdružení léčebných lázní. Probíhat bude v divadle a následně pozveme hosty na číši vína do budovy Sparkasse. To je jedna z novinek, protože tam jsme v rámci zahájení sezony zatím nikdy nebyli," uvedla Pfeffer Ferklová. Tradičně v sobotu ráno sde koná setkání s primátorkou. Hosté budou tentokrát pozváni do nové restaurace Vario nad bazénem hotelu Thermal.

Sobotní program bude tradiční, dopoledne se odehraje žehnání pramenů, odpoledne pak městem projde průvod Karla IV. Ve Smetanových sadech po celý víkend bude řemeslný jarmark a vystoupení, kromě místních umělců se v programu objeví například skupina No Name, Janek Ledecký nebo zpěvačka Verona. Celý program bude pro návštěvníky zdarma.

Milovníci klasické hudby si budou moci vychutnat koncert Karlovarského symfonického orchestru na Mlýnské kolonádě. V lesním areálu Linhart pak organizátoři na neděli připravili další ročník Sinatrovských slavností. Před hotelem Ambassador se budou konat také už tradiční Jarní porcelánové trhy, Grandhotel Pupp připravil na pátek a sobotu poprvé svůj Beer a Grill Fest.

Zahájením lázeňské sezony v Karlových Varech startuje zahajování sezony ve všech lázeňských městech Karlovarského kraje. Následující víkend se zahájení sezony koná v Mariánských Lázních, o týden později pak ve Františkových Lázních.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, lázně, zábava, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vary zahájí sezonu první víkend v květnu, pramenům požehná papežský nuncius  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.