Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Karlovarském kraji se stále lyžuje na Klínovci nebo v Potůčkách

V Karlovarském kraji jsou dobré podmínky k lyžování v areálu na Klínovci nebo v Potůčkách. Na sjezdovkách tam leží až půl metru sněhu. Naopak zimní středisko na Plešivci už ukončilo provoz. Další areály v západní části Krušných hor chystají ukončení zimní sezony koncem týdne.

V největším areálu v kraji na Klínovci jsou stále dobré sněhové podmínky. „Aktuálně si u nás zalyžujete bez front na více než 16 kilometrů sjezdovek všech obtížností. Provoz v části Neklid byl ukončen, ve zbývajících částech areálu se pořád lyžuje," uvedl areál na webu. Provoz jižní části směrem do Jáchymova chystá areál ukončit v neděli. Severní svah směrem do Loučné pod Klínovcem plánuje provozovat, pokud to počasí dovolí, do Velikonoc. V provozu je dále dětský park, lyžařská škola i půjčovna.

Naopak druhé největší středisko v regionu na Plešivci tento týden ukončilo provoz. Už se připravuje na letní sezonu, kdy provozuje traily pro cyklisty. O ukončení sezony rozhodl také menší areál na Božím Daru.

Závěr sezony chystají v kraji menší areály. Například Skiareál Bublava chystá na sobotu letošní poslední akci v podobě karnevalu na lyžích, poté areál uzavře. V neděli ukončí provoz také zimní středisko v Mariánských Lázních. Menší rodinný areál Novako na Božím daru chce provoz udržet do konce března.

Koncem týdne by měla do Karlovarského kraje přijít studená frota. Teploty na horách by podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu měly klesnout ke třem stupňům Celsia. O víkendu mají být smíšené nebo sněhové přeháňky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky počasí, rekreace, hory, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se stále lyžuje na Klínovci nebo v Potůčkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.