Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokolov chystá projekt nového lékařského domu v centru města

Sokolov připravuje projekt přestavby bývalé hygienické stanice na moderní zdravotnické zařízení. V nových ordinacích by mohli najít místo praktičtí lékaři, zubaři či ambulantní specialisté, kterých je ve městě nedostatek. Radnice už nové zdravotníky poptává.

„Zdravotní péče není věcí obce, ale nám bohužel nic jiného nezbývá, protože nemůžeme čekat na to, až se rozpohybuje zdravotní pojišťovna. Opakovaně jsme ji žádali o informace, bohužel třeba informace, co se týče počtu obyvatel, kteří nemají zajištěnou zdravotní péči, jsme ještě nedostali," řekl novinářům starosta Petr Kubis (ANO). Kvůli vysokému věku daleko přesahujícímu 65 let odchází mnoho lékařů v regionu do důchodu.

O záměru jedná město s Karlovarským krajem, pojišťovnami i se společností Penta Hospitals, která ve městě provozuje nemocnici. Radnice už má podle starosty příslib několika lékařů, kteří by v nových ordinacích mohli pracovat. V plánu je také školící středisko, kde by se mohli zaučovat nově dostudovaní lékaři. Město chce využít také dotační programy. Přispět mohou na vybavení ordinací, zajištění lékařské i zubní pohotovosti či na atestaci začínajících lékařů.

Za projekt Sokolov zaplatí 1,7 milionů korun. Hotový by měl být do konce roku, následně chce začít s rekonstrukcí. V první etapě jsou v plánu stavební úpravy dvou pater několikapatrové budovy. Vzniknout by tam mělo až deset ordinací. Na zahájení prací má radnice připravených 31 milionů korun.

V objektu, který město koupilo loni od státu, je potřeba ještě opravit rozvody, výtah či venkovní schodiště. Po úpravách bude bezbariérový, počítá se v něm i s rentgenem či lékárnou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky správa, stavby, zdraví, lékaři, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chystá projekt nového lékařského domu v centru města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.