Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovy Vary zavírají frekventovanou cyklostezku kvůli opravě zchátralé lávky

Karlovarské milovníky cyklistických výletů čeká komplikace. Magistrát zavře vytěžovanou cyklostezku v úseku Třeboňskou ulicí v Rybářích a vlakovým nádražím ve Staré Roli. Důvodem k opatření je oprava dřevěné lávky. Práce, s nimiž začínají dělníci v pondělí, potrvají do konce dubna.

Dřevěnou lávku na stezce čeká kompletní rekonstrukce. Vzhledem k rozsahu a náročnosti stavebních úprav počítá město s úplným uzavřením můstku. Projíždějící kolaře i výletníky upozorňuje na chystané změny informační tabule. Magistrát doufá, že práce stihne nejpozději do konce dubna. Možný je ale také dřívější termín dokončení.

„Konec dubna je nejzazší termín dokončení rekonstrukce, pokud by panovaly výrazně nepříznivé klimatické podmínky. Celou dřevěnou mostovku a zábradlí necháme vyměnit, ocelovou konstrukci očistíme a opatříme novým nástřikem,“ sdělil karlovarský radní Petr Bursík (ODS).

Opravy mají na starost Lázeňské lesy a parky Karlovy Vary, které spadají pod město. Příspěvkovka využije vlastní materiál. „Na vaznice použijeme smrkové dřevo, pochozí prkna lávky budou vyrobena z modřínu. Po dobu rekonstrukce bude v místě lávky vytvořen i provizorní přechod přes potok z kmenů pokácených stromů. Přechod ale bude možné použít jen na vlastní nebezpečí, rozhodně nebude vhodný pro jízdu na kole či s kočárkem,“ dodal ředitel Lázeňských lesů a parků Karlovy Vary Stanislav Dvořák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Magistrát, Cyklostezka, Lávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary zavírají frekventovanou cyklostezku kvůli opravě zchátralé lávky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.