Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovy Vary vybraly dodavatele oprav Ostrovského mostu, budou stát devět milionů korun

Karlovy Vary vybraly dodavatele opravy Ostrovského mostu. Rekonstrukce prodlouží o několik let jeho životnost před generální opravou. Městu to umožní se věnovat rekonstrukci nedalekého Chebského mostu, který je v horším stavu a celkovou rekonstrukci už nutně potřebuje.

Ostrovský most se stavebně skládá ze tří částí, překlenuje železniční trať, řeku Ohři a následně vede nad obchvatem Karlových Varů. „V pondělí bylo zasedání komise na vyhodnocení nabídek na opravu Ostrovských mostů, protože most má několik částí. Předpokládaná cena byla přes 11 milionů korun bez DPH a nakonec jsme vysoutěžili za devět milionů bez DPH. Jedná se o opravy povrchů, říms, zábradlí, ale především dilatací tak, aby zjednodušeně neteklo do mostu. Tím pádem se prodlouží životnost mostu asi o deset let před generální opravou a mezitím se připraví generální oprava," uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Tomáš Trtek (ANO).

Protože zásahy do mostu budou poměrně rozsáhlé, opravy si vyžádají i dopravní omezení. Podle Trtka se některé práce budou moci dělat jen při částečné uzávěrce, ale pravděpodobně dojde i na úplnou uzavírku mostů.

Dlouho připravovaná oprava historického Chebského mostu, který je dnes hlavním dopravním spojením přes Ohři v Karlových Varech, je zatím naplánovaná na léta 2024 až 2026 nebo 2027. V roce 2024 by měly začít přípravné práce, hlavní část rekonstrukce chce vedení města směřovat na roky 2025 a 2026. Historická památka by se měla zbavit nástavby z 80. let minulého století, která je už na pokraji havarijního stavu.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky správa, silnice, most, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary vybraly dodavatele oprav Ostrovského mostu, budou stát devět milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.