Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Areály v Karlovarském kraji mají i na začátku března výborné podmínky k lyžování

Zimní střediska v Karlovarském kraji nabízejí i na začátku března výborné podmínky k lyžování. V provozu jsou všechny větší areály a většina lanovek i vleků. Na svazích leží od 50 do 100 centimetrů sněhu. Návštěvnost je tento týden i díky slunečnému počasí velmi dobrá.

Nejvyše položený areál v Krušných horách na Klínovci má stále dobré sněhové podmínky. „Mrazivé teploty a sluníčko bychom si měli užívat až do konce týdne. Sjezdovky jsou ve skvělé formě a s pořádnou vrstvou sněhu, připadlo nám v předešlých dnech minimálně 30 centimetrů, a někde tak leží i více než metr. Jedny z nejkrásnějších dní sezony, zdá se," uvedl areál na facebooku. V provozu je tam 24 kilometrů sjezdovek všech obtížností.

Ačkoli je na Klínovci aktuálně velmi dobrá návštěvnost, letošní sezona bude asi průměrná. „Tato sezona byla trochu nešťastná v tom, že jsme dva týdny měli úplně zavřeno, což se nám ještě nikdy nestalo. Dva týdny jsme pak jezdili tak na půl, protože sjezdovky byly ve špatném stavu. Pokud podmínky dovolí, chtěli bychom jet jako každoročně do dubna," řekl za středisko Martin Koky.

V západní části Krušných hor se dál lyžuje na Plešivci, Bublavě, Božím Daru i v Potůčkách. Dobré podmínky hlásí také lyžařský areál v Mariánských Lázních, částečně v provozu je i středisko v Aši.

Příznivci zimních sportů mohou vyrazit také na běžky. V noci na středu upravily rolby trasy v okolí Božího Daru, malý a velký okruh Ježíškovy cesty, Vodárenskou cestu, Cínovou stezku mezi Kaffenberskou a Janouškovou cestou. Rolbaři upozorňují na to, že sněhu je na některých místech málo. Ve stopě může být tráva, štěrk či hlína. Doporučují starší lyže.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky počasí, rekreace, hory, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areály v Karlovarském kraji mají i na začátku března výborné podmínky k lyžování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.