Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V areálu Bílá voda v Chodově přibude letos skatepark za šestnáct milionů korun

Chodov postaví letos v rekreačním areálu Bílá voda skatepark. Sportovci tu využívají už pumptrack a koupaliště, město tu tedy vybuduje také parkoviště, dá vysadit zeleň či doplnit mobiliář. Investice za 16 milionů korun platí z dotací, které jsou určeny na zahlazení následků důlní těžby, informoval místostarosta Chodova Luděk Soukup (Místní).

Stavební práce by měly začít v příštích dnech. Firma místo již oplotila a uzavřela původní parkovací plochu. Návštěvníci areálu tedy musí počítat s omezením. Projekt počítá s novými místy ke stání pro automobily, zelení, mobiliářem a vstupním portálem. Skatepark doplní sousední pumptrack, který město dalo postavit před pěti lety. Hotovo by mělo být do hlavní letní sezony.

Na rozvoj areálu požádalo město o dotaci ministerstva financí z takzvaných ekomiliard. Za prostředky na zahlazení následků těžby v Chodově upravili před časem také zanedbaný lesopark zhruba za 30 milionů korun. Plánované úpravy areálu vyjdou na 16 milionů korun, přičemž podíl města je 1,6 milionu korun.

Zároveň radnice připravuje rekonstrukci chodníku, který vede z Poděbradovy ulice na Bílou vodu. Obě plánované investice se ale nepodaří městu sladit. „Na chodník máme připravenou projektovou dokumentaci i stavební povolení. Nicméně náklady jsou odhadovány na sedm milionů korun a chceme požádat (o dotaci) od Fondu spravedlivé transformace. Víme, že ve druhém čtvrtletí tohoto roku by se měla teprve výzva otevírat," řekl starosta. V případě, že město dotaci získá, mohlo by se stavbou začít na podzim. S dokončením se počítá na jaře příštího roku.

S rozvojem lokality Bílé vody chce třináctitisícový Chodov pokračovat i v dalších letech. V plánu je úprava zeleně, cest i vybavení koupaliště, například výměna již nevyhovujících pontonů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Chodov

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu Bílá voda v Chodově přibude letos skatepark za šestnáct milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.