Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Karlovarském kraji o víkendu návštěvnost skiareálů snížilo počasí, běžecké stopy jsou nesjízdné

Návštěvnost horských středisek v Karlovarském kraji ovlivnilo o víkendu nepříznivé počasí. Na horách pršelo, foukal vítr a kvůli vysokým teplotám roztál sníh v běžeckých stopách v Krušných horách. Provoz ve většině lyžařských areálů zůstává zachován, díky technickému zasněžování mají sněhu dostatek

"Návštěvnost o víkendu poznamenalo počasí. Dnes tu pršelo se sněhem, kvůli tomu roztál skoro všude přírodní sníh, na běžky už se nikde nedá. Lidé tu ale přesto jsou, hlavně ti, kteří mají dlouhodobě zaplacené pobyty, lidé z okolí už tolik ne," řekla vedoucí Infocentra Boží Dar Daniela Tautermannová. Kvůli špatným sněhovým podmínkách na tratích zrušili pořadatelé tradiční víkendový Karlův běh na Božím Daru.

Lyžovat se nedá ani na ostatních místech Krušnohorské lyžařské magistrály. "Co se nepodařilo ostrým slunečním paprskům během minulého týdne, zvládl déšť a teplý vítr během jednoho dne. Stav lyžařských tras je tak v důsledku nepříznivého počasí špatný," uvedla společnost První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí lyžařské magistrály.

V Karlovarském kraji se dál lyžuje v areálech na Klínovci, Plešivci, Bublavě i v Potůčkách. Největší areál v Krušných horách na Klínovci ale už uzavřel některé sjezdovky kvůli dešti a vysokým teplotám. V provozu má dál 11 z 18 vleků, jezdí se na 21 z 32 sjezdovek všech obtížností v délce 24 kilometrů. Sněhové podmínky tam zůstávají dobré, na svazích leží 70 až 110 centimetrů sněhu. Kvůli oblevě přerušil provoz skiareál Boží Dar, v horském městě tak zůstává v provozu pouze menší rodinný areál Novako.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky lyže, sníh, sjezdovky, lyžování, Krušné hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji o víkendu návštěvnost skiareálů snížilo počasí, běžecké stopy jsou nesjízdné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.