Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Areály v Krušných horách zaplavily tisíce lyžařů

Dostatek sněhu, teploty okolo nuly a upravené sjezdovky přilákaly v tomto týdnu tisíce návštěvníků do horských areálů v Karlovarském kraji. Zejména v Krušných horách pocítili provozovatelé začátek jarních prázdnin. Návštěvnost byla tento týden srovnatelná se zatím nejlepším týdnem, který byl okolo vánočních svátků. Rekord ale zatím letos nepadl, řekla mluvčí skiareálu Klínovec Hana Hoffmannová.

Na Klínovci se aktuálně lyžuje na téměř 29 km sjezdovek všech obtížností a všechny části areálu jsou lyžařsky propojené. Provozovatelé i proto vyzývají návštěvníky, aby využívali všech 15 lanovek a vleků. „Měřili jsme čekací dobu a i v těch nejvytíženějších hodinách se na dvou nejfrekventovanějších lanovkách čekalo maximálně 20 minut. Vytížená je hlavně sjezdovka Jáchymovská a Dámská. Ale když návštěvníci využijí dalších lanovek, jako je třeba Suzuki nebo vleky, tak budou čekat minimálně," radí Hoffmannová. Návštěvníci s vícedenními skipasy mohou využít i lyžování na sousedním Fichtelbergu.

Zvýšený zájem lyžařů vyplývá i z prvního turnusu letošních jarních prázdnin. Prázdniny jsou i v některých částech Německa a čeká se na prázdninové návštěvníky z Nizozemska. Školáci a jejich rodiče tak vyrazili na hory i v pracovních dnech. Pro děti je k dispozici dětský park v Jáchymově. V provozu je také půjčovna, lyžařská škola i servis v Jáchymově.

Kvůli částečnému oteplení na Klínovci dočasně zastavili zasněžování, ale nedostatek sněhu nebo zhoršení podmínek nehrozí.. „Nasněženo máme okolo metru sněhu. Takže i když přes den trochu povolí, v noci zase ztuhne," uvedl mluvčí areálu.

Podobně výborné podmínky jsou ale i v dalších areálech. Prospělo jim ochlazení a sněhové srážky posledních dní. Na Plešivci jsou v provozu všechny lanovky a sjezdovky kromě černé. „Sněhu je mraky, jezdíme každý den od 9:00 do 16:30," popisují provozovatelé areálu Novako na Božím Daru. Téměř všechny lanovky a vleky jsou v provozu i na Bublavě nebo v Mariánských Lázních.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský kraj, lyže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areály v Krušných horách zaplavily tisíce lyžařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.