Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ochlazení pomohlo zasněžovat a otevřít další sjezdovky v Krušných horách

Po ochlazení se v Karlovarském kraji začínají znovu otevírat lyžařské areály a další sjezdovky. Výhodu mají výše položená střediska, kde silněji mrzne, a zasněžovat lze proto na plný výkon. Díky tomu se dá lyžovat na Klínovci i Božím Daru, na Plešivci, ale i na Bublavě nebo v Mariánských Lázních.

"Aktuálně se u nás lyžuje na modré sjezdovce Dámská a červených sjezdovkách Pařezovka a Přemostěná, obsluhovány jsou našimi moderními lanovkami s bublinou. Občerstvit se můžete ve stánku u Dámské, v restauraci Pod Pařezem nebo v apr?s-ski barech Suzuki a CineStar," lákají na lyžování provozovatelé největšího krušnohorského areálu Klínovec. "V průběhu následujících dní budeme pracovat na zprovoznění i dalších sjezdovek. V provozu jsou skibusy z Hájů a z Českých Hamrů, včetně pendlbusu z Božího Daru. Od soboty přibydou sjezdovky Lázeňská, Moser na Neklidu a propojovací cesta Rondo, včetně lanovek Štikovka a Prima Express," uvádí Klínovec. Do pátku se tam jezdí za zvýhodněné ceny.

Denně je v provozu i areál Novako na Božím Daru, který slibuje dostatek sněhu a večerní lyžování.

Na Plešivci je zatím otevřená sjezdovka Renata a lanová dráha Abertamy. V provozu je lyžařská škola a část dětského parku. "Od pátku spouštíme sjezdovku č. 1 Hanu a lanovku Pstruží. Čekáme na mrazy, abychom mohli pokračovat se zasněžováním dalších sjezdovek a aby zem trochu promrzla, protože všude teče hodně vody," popsali situaci provozovatelé Plešivce.

Lyžuje se i na Bublavě. "V provozu je červená sjezdovka a dětský park. Čtyřsedačka bude od čtvrtka, modrá od pátku v provozu," informuje Skiareál Bublava. I areál Snowhill v Mariánských Lázních je denně v provozu od 9:00 do 16:00. "V provozu: je lanová dráha, vlek Slalomák a sjezdovky Krakonoška i Slalomák II. Večerní lyžování v režimu středa, pátek, sobota v čase 18:00 - 21:00," uvádí mariánskolázeňský areál.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ochlazení pomohlo zasněžovat a otevřít další sjezdovky v Krušných horách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.