Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lyžařské areály v Karlovarském kraji se připravují na znovuotevření

Zimní střediska v Karlovarském kraji díky chladnému počasí a novému sněhu znova spustí vleky. K otevření se o víkendu chystá areál na Klínovci a na Bublavě. Už nyní se lyžuje na Božím Daru či v Potůčkách. Rolbaři se připravují na úpravy běžeckých tras. Sjízdné by měly být už o víkendu.

Nejvýše položený areál v Krušných horách na Klínovci otevře po dvou týdnech první svah v pátek. V provozu bude sjezdovka Dámská o délce 1240 metrů, kterou obsluhuje nová lanovka s vyhřívanými sedačkami. V sobotu areál spustí další sjezdovku Pařezovka a příznivci zimních sportů mohou využít i večerní lyžování. Lyžovat se bude za zvýhodněné ceny, dospělý za celý den zaplatí 690 korun, dítě 410 korun. "Dál budeme pokračovat v zasněžování a budeme se snažit otevřít postupně i další sjezdovky," řekla mluvčí areálu Hana Hoffmannová.

V Krušných horách se lyžuje i v areálu Skipot v Potůčkách a v malém rodinném areálu Novako na Božím Daru. O víkendu by měl spustit vleky také areál na Bublavě, který se uzavřel kvůli oblevě na začátku ledna.

Společnost První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí Krušnohorské lyžařské magistrály, naposledy upravovala tratě před Vánocemi. Od té doby nebyl sníh, rolby proto nevyjely. "Po dlouhém čekání se k nám vrátila zima a spolu s poklesem teplot dorazilo konečně také sněžení. Sněhu je zatím bohužel na běžkování málo, ale podle aktuální předpovědi by mělo vydatně sněžit o nadcházejícím víkendu, zejména v neděli. Věříme tedy, že začátkem příštího týdne už budeme mít pro běžkaře lepší zprávy," uvedla společnost na webu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v Karlovarském kraji se připravují na znovuotevření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.