Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oprava památkově chráněné Myslivny v Ostrově za 50 milionů korun bude hotová v únoru

Stavební práce na opravě památkově chráněné Myslivny v Ostrově na Karlovarsku budou hotové koncem února. V horní části budovy dokončují řemeslníci byty, v přízemí budují expozici ostrovského porcelánu. Přestavba objektu v centru města vyjde na více než 50 milionů korun. Po dokončení chce město začít byty nabízet k pronájmu. Myslivnu vlastní město, které také platí náklady rekonstrukce.

"Zbývá dokončit dlažbu ve veřejných prostorách, osazení zárubní a dveří, kompletace osvětlení v bytech či osazení dřevěných schodišť v mezonetových bytech. Co se týče nebytových prostor, tam ještě není hotové osvětlení, osazení zárubní a dveří a skleněná podlaha. Ještě je potřeba dokončit instalaci požárních čidel a kamer," popsal ostrovský starosta David Hanakovič (NEZ). 

Myslivna je kulturní památkou, stojí navíc v městské památkové zóně poblíž ostrovského zámku či Paláce princů. Vznikne tam deset nadstandardních bytů včetně tří mezonetových. Cena jednoho bytu podle starosty zhruba pět milionů korun. Pravidla pro přidělování bytů bude rada města teprve schvalovat. V plánu je soutěž obálkovou metodou, kdy nejnižší nabídka by měla být okolo 150 korun nájmu za metr čtvereční. Průměrná cena za nově zrekonstruovaný byt přitom v Ostrově začíná zhruba na polovině této částky. Vedení města zvažuje i přidělení několika bytů lékařům, kteří by si ve městě otevřeli novou ordinaci.

Stálá expozice porcelánu v přízemí objektu vyjde asi na čtyři miliony korun. Radnice na ni dostala dotaci na památky od Karlovarského kraje. Návštěvníkům představí historickou sbírku porcelánu z bývalé ostrovské porcelánky Pfeiffer a Löwenstein, jež čítá více než 700 předmětů. Její otevření se plánuje v průběhu roku.

Nevyužívanou budovu Myslivny koupilo město před pár lety za 11 milionů korun. V plánu bylo ji zrekonstruovat a provozovat jako hotel na vlastní náklady. Projekt ale zkrachoval. Vedení města pak několik let hledalo pro prázdný objekt využití.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořínek

Štítky Myslivna v Ostrově, rekonstrukce, expozice ostrovského porcelánu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava památkově chráněné Myslivny v Ostrově za 50 milionů korun bude hotová v únoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.