Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rozpočet Aše platí. Nejvíc peněz půjde na školy, autobusový terminál nebo přestavbu kulturního centra

Žádný návrh k rozpočtu města Aš na rok 2023 nebyl podán a platí tak v podobě, v jaké ho před Vánoci schválili zastupitelé. Město bude hospodařit s výdaji přes půl miliardy korun. Na investice a projektové dokumentace je vyčleněno 175 milionů korun.

Schválen byl rozpočet schodkový, s příjmy ve výši 374 393 300 korun a výdaji 518 967 100 korun. Schodek ve výši 144 573 800 korun je kryt prostředky z minulých let a úvěrem. „Rozpočet města byl na úřední desce veřejnosti k dispozici od 6. prosince, nebyl k němu podán žádný návrh,“ doplnil mluvčí radnice Milan Vrbata.

Město chystá investovat 175 milionů korun. Mezi investičními akce je zařazeno například dokončení rekonstrukce budovy mateřské školy Neumannova, přestavba interiéru bývalé základní umělecké školy na byty, přeměna bývalého AKS v Karlově ulici na komunitní centrum nebo stavba autobusového terminálu u vlakového nádraží.

Aš se také podílí na rekonstrukci komunikace Chebská ve směru na Mokřiny. „Je připravovaná Krajskou správou a údržbou silnic KV kraje,“ dodal mluvčí.

Radnice má také připraveno 8,7 milionu korun na pořízení studií a projektových dokumentací. „V tomto seznamu je například projektová dokumentace na rekonstrukci plaveckého bazénu a úpravy jeho okolí, projektová dokumentace na rekonstrukci místních komunikací ulic Modřínová, Nádražní, Východní a Tkalcovská a studie revitalizace městského hřbitova,“ uzavřel Vrbata.

Ohodnoť článek

Foto Město Aš

Štítky , rozpočet, investice, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozpočet Aše platí. Nejvíc peněz půjde na školy, autobusový terminál nebo přestavbu kulturního centra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.