Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena z Karlovarska slaví 102 let. Dostala kinder čokoládky i becherovku

Neuvěřitelných 102 let slaví Františka Skoupá z Dalovic na Karlovarsku. Vitální dámu, která zažila druhou světovou válku, budovatelské nadšení padesátých let nebo sametovou revoluci, chuť do života neopouští, ba naopak. Zdraví a kondici si udržuje i díky bylinnému likéru.

Paní Skoupá pochází z Vysočiny. Přesto většinu života strávila v Karlových Varech, kam se přestěhovala za bratrem. Příležitost popřát si proto nenechali ujít nejen její příbuzní, ale také vrcholní politice v čele s hejtmanem Petrem Kulhánkem (za STAN), který přispěchal za ženou s košíkem plným dobrot, mezi kterými nechyběly produkty Kinder nebo Becherovka. Právě i díky bylinnému moku je stále ve znamenité zdravotní kondici.

Paní Skoupá měla osm sourozenců, jako jediná se však dožila tohoto požehnaného věku. Radostí jsou jí zejména její děti, vnoučata, pravnoučata a také dva prapravnuci. Stále velmi ráda sleduje televizní soutěže a procvičuje si paměť. Zajíme se také o dění u nás i ve světě. A protože paní Skoupá pracovala také řadu let v Becherovce, stal se právě tento likér jejím oblíbeným, jímž se snaží posilovat své zdraví,“ postřehla delegace gratulantů z krajského úřadu. 

Energickou důchodkyni navěštili úředníci už loni. Tentokrát žena vyprávěla znovu o svém životě. Tentokrát se vrátila o necelých osmdesát roků zpět, do druhé světové války, kterou prožila v Jugoslávii. „Po ukončení školy se vydala za svým strýcem do Jugoslávie. Zde pracovala v laboratoři česko-srbského cukrovaru. Žila v české kolonii a učila také srbsky, protože i mezi místní mládeží si našla řadu přátel. Paní Františka zavzpomínala na situace, které přinesla válka i na činnost skupin partyzánů. Po skončení války se dostala do Prahy a odtud do rodné Kamenice nad Lipou. Tam pracovala jako vychovatelka v ozdravovně. Právě sem za ní přijel její bratr, který ji vzal s sebou do Karlových Varů, kde žije více než 75 let,“ dodal hejtman.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Karlovarský, Jubileum, Výročí, Narozeniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Karlovarska slaví 102 let. Dostala kinder čokoládky i becherovku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.