Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vybrané panelové domy v Sokolově budou mít v příštím roce domovníky

Sokolov bude mít od příštího roku ve vybraných panelových domech města domovníky. Jejich náplní práce bude hlídat v domech pořádek, případně zajistit obyvatelům první pomoc. Budou organizačně spadat pod městskou policii a společnost Sokolovská bytová. Radnice chce na jejich službu získat dotaci.

Sokolov už léta řeší, jak zajistit pořádek ve svých domech. Nápad s domovníky chce nejprve vyzkoušet ve dvou místech. Jde o panelový dům ve Slavíčkově ulici, kde žije přes 80 rodin, a dům s malometrážními byty pro seniory v ulici Jiřího z Poděbrad. Zřídit tam chce recepci, kde budou mít domovníci zázemí.

"Podstatou je, že bychom chtěli 24 hodin denně v těchto domech zajistit ostrahu s dalšími návaznými službami. Tak, aby se lidé v těchto domech cítili bezpečněji a aby se tam nedostal nikdo, kdo by tam být neměl. Budou také střežit okolí domů," řekl starosta Sokolova Petr Kubis (ANO). Domovníci budou k dispozici i v případě krizových situacích jednotkám integrovaného záchranného systému. Budou proškolení, aby zvládli poskytnout první pomoc, a vybavení přenosnými defibrilátory.

Na tříletý projekt chce město čerpat dotace z operačního programu Zaměstnanost plus. Náklady, ve kterých jsou zahrnuty mzdy či nákup potřebného vybavení, činí 15 milionů korun. Město by ze svého rozpočtu přispělo 1,5 milionu korun. V plánu je zatím devět preventistů-domovníků. Pokud se projekt osvědčí, chtěla by v něm radnice pokračovat a rozšířit i na další domy města.

Domovníci budou součástí městské policie, pod kterou spadají také asistenti prevence kriminality. Asistenti působí ve městě už řadu let a podle starosty se jejich služba osvědčila. V příštím roce jich bude sloužit devět.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky byty, kriminalita, prevence, domovníci, městské byty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybrané panelové domy v Sokolově budou mít v příštím roce domovníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.