Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Potomci bývalého majitele Sokolovské uhelné založili nadační fond F. Štěpánka

Potomci bývalého majoritního majitele Sokolovské uhelné Františka Štěpánka založili Nadační fond Františka Štěpánka. Jeho cílem je podpořit potřebné a být jim oporou ve složité životní situaci. Tito lidé mohou na stránkách organizace požádat o grant na podporu. Novináře o tom informovala Štěpánkova dcera a členka správní rady fondu Barbora Štěpánková.

"Věřím, že nadační fond se svým jménem je něco, na co by byl tatínek hrdý. Přesně takto by si představoval ideální cestu pomoci druhým," uvedla Štěpánková.

Nadační fond vznikl jako reakce na odkaz podnikatele, filantropa a sokolovského patriota Františka Štěpánka. Působí na Sokolovsku i v karlovarském regionu, kde Štěpánek žil a dával práci tisícům lidí. Navazuje na jeho osobní filantropické činy.

Fond už má za sebou první nadační příspěvek. Podle Štěpánkové směřoval na pomoc osmileté Nele, která se narodila s novorozeneckou žloutenkou a v nemocnici zanedbali péči. Nela má dětskou mozkovou obrnu, spasticitu nohou a další onemocnění, která souvisejí s její diagnózou. "Nelinka byla vybrána, aby se jí prostřednictvím fondu v tomto nelehkém boji pomohlo rehabilitačním pobytem v rehabilitačním centru Hájek," uvedla Štěpánková.

Nadační fond spadá do skupiny SUAS GROUP a má tak vazbu na tradiční Sokolovskou uhelnou. Společnost je největším zaměstnavatelem v Karlovarském kraji. František Štěpánek, jehož jméno fond nese, byl významnou osobností Karlovarského kraje přelomu 20. a 21. století. Investoval do regionálního fotbalu, golfu, koupaliště nebo finančně podporoval místní nemocnici. Nečekaně zemřel v březnu v roce 2020 v 66 letech.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sokolovská uhelná

Štítky ČR, sociální, uhlí, charita, Sokolovská uhelná, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potomci bývalého majitele Sokolovské uhelné založili nadační fond F. Štěpánka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.