Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KV Arena kvůli cenám energií spolkne ročně přes 80 milionů korun, tuší město

Městská dotace pro karlovarskou KV Arenu by mohla v příštím roce přesáhnout 80 milionů korun. Důvodem je nárůst ceny energií. Pro letošní rok rozpočet počítal s dotací pro multifunkční centrum s částkou bezmála 35 milionů, postupně se navýšila na 36,8 milionu korun

Podle jednatele KV Areny Romana Rokůska by ale při poklesu cen na trhu mohly i náklady na energie klesnout proti maximálním předpokladům. Náklady by mohly snížit i další úspory. Zastupitelé Karlových Varů v rozpočtu na rok 2023 přidělily KV Areně 44 milionů korun. Z rezervy, kterou si město v rozpočtu nechalo ve výši 65 milionů korun právě na zvýšené ceny energií, by ale KV Arena mohla dostat dalších 37,5 milionu korun. To by ve výsledku znamenalo celkovou dotaci přes 81 milionů korun.

„Ta odhadovaná částka vychází ze zastropovaných cen. Výš by tedy náklady růst už neměly. Ale protože se na trhu už někdy ceny dostanou pod cenový strop, můžeme nakupovat i za nižší ceny," řekl Rokůsek.

Další cestou, jak náklady snížit, by mohly být úspory. Například pokud by KV Arena v dubnu ukončila provoz ledové plochy až do července, také by se ušetřilo hodně energie. O možnost bruslit by ale přišly stovky hlavně dětí. KV Arena připravuje ambiciózní projet využití střech sportovních hal, ale možná i parkoviště pro fotovoltaické panely. I kdyby se s realizací v brzké době začalo, první úspory by mohly být stejně nejdřív v roce 2024.

Rozpočtová rezerva města na příští rok ve výši 65 milionů korun ale nemusí být konečná. Záležet bude na konkrétním vývoji cen energií i na tom, jestli se příspěvkovým organizacím města podaří náklady snížit. Jasněji by ty mohlo být zhruba na jaře. KV Arena je sportovně, kulturní a kongresové centrum v Karlových Varech. Tvoří ho multifunkční hala, tréniková hala, hala míčových sportů i krytý a venkovní bazén. Komplex provozuje městská společnost.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KV Arena

Štítky Karlovy Vary, Kv Arena, Provoz, Náklady, Energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KV Arena kvůli cenám energií spolkne ročně přes 80 milionů korun, tuší město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.