Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Karlovarském kraji se o víkendu rozjedou už i vleky na Bublavě a na Plešivci

V nové zimní sezoně zahajují provoz v Karlovarském kraji další lyžařské areály. V pondělí spustil vleky menší lyžařský areál Novako na Božím Daru, na víkend se připravují svahy ve skiareálu na Bublavě a na Plešivci. V západní části Krušných hor už se lyžuje na Klínovci i v Potůčkách. Po vydatném sněžení v posledních dnech je na horách sněhu dostatek.

Na Bublavě se bude od soboty lyžovat na červené sjezdovce. Otevřeno bude v sobotu od 9:00 do 20:00, v neděli od 9:00 do 17:00. Otevřená bude půjčovna lyží a Apres Ski Bar. Na Bublavě začali zasněžovat od minulého týdne. "Zasněžujeme po celé délce sjezdových tratí, abyste si mohli vždy vybrat, kudy se vydáte," uvedli provozovatelé na webu. Na tratích je aktuálně 15 centimetrů převážně prachového sněhu, mimo ně je deset centimetrů.

Na Plešivci u Abertam spustí vleky od soboty. Upravená bude sjezdovka číslo šest Renata. Otevřeno bude od 9:00 do 16:00. Na Božím Daru se rozjely vleky začátkem týdne. V rodinném areálu Novako je spuštěný velký i malý vlek a koberec. Snowtubing, tedy jízda na nafukovacích duších, zatím není v provozu. Na tratích je 30 až 80 centimetrů sněhu.

Koncem minulého týdne zahájilo provoz největší zimní středisko v Krušných horách na Klínovci. Lyžování si tam užily přes dva tisíce lidí. Ve všední dny má skiareál ještě zavřeno, standardní provoz začne tento pátek. V provozu budou dvě lanovky – Dámská a Cinestar Express a sjezdovky Dámská a Pařezovka. "Na ostatních sjezdovkách probíhají intenzivní zasněžovací práce, abychom je pro naše lyžaře připravili v té nejlepší kvalitě," uvedli provozovatelé skiareálu na webu. Dospělí budou o víkendu lyžovat za zvýhodněných 790 korun na den, děti za 470 korun.

V Krušných horách mohou příznivci zimních sportů vyrazit také na běžky. "Během středečního odpoledne připadlo na hřebenech Krušných hor několik centimetrů nového sněhu, bohužel sněhová pokrývka stále není dostatečná pro výjezd rolby. V hlavní roli je tak i nadále skútr, kterým bylo v okolí Božího Daru upravena trasa kolem Krmelce na Myslivny, dále Jáchymovská spojka a Vodárenská cesta a spojky na hranice s Německem u Tellerhauseru a Hubertek a magistrála z Božího Daru," uvedli rolbaři na webu. Další úprava stop se plánuje na páteční večer.

Teploty na horách by podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu měly koncem týdne klesat k minus 12 až 15 stupňům.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se o víkendu rozjedou už i vleky na Bublavě a na Plešivci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.