Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přes dva tisíce lidí si užily první lyžování sezony na Klínovci

Přes dva tisíce lidí využily tento víkend prvního lyžování v nové zimní sezoně v největším zimním středisku v Krušných horách na Klínovci. Připravená tam byla zatím jediná modrá sjezdovku Dámská o délce 1240 metrů. V Karlovarské kraji se už lyžuje také v krušnohorském areálu Skipot v Potůčkách na Karlovarsku, kam vyrazily stovky návštěvníků. Další areály se na zahájení sezony teprve připravují. Mnoho lidí díky novému sněhu vyrazilo také na běžky.

Na vrchol Klínovce přijelo v prvních třech dnech od otevření 2600 lyžařů. V pátek to bylo 400, v sobotu 1200 a v neděli tisíc. „Návštěvnost nás potěšila, ale nepřekvapila. Před zahájením bylo znát, že lyžaři jsou na zahájení sezony natěšeni,“ řekla mluvčí klínoveckého areálu Hana Hoffmannová. Příznivci zimních sportů si užili polojasného počasí s teplotami výrazně pod nulou. Na svazích leží aktuálně 50 centimetrů převážně technického sněhu.

V týdnu bude mít Klínovec ještě zavřeno, standardní denní provoz začne v pátek 16. prosince. Prioritou je nyní zasněžit severní stranu Klínovce. Od příštího víkendu by měly být zprovozněné sjezdovky Přemostěná či Pařezovka i nová sjezdovka Lázeňská směrem na Jáchymov.

Areál Skipot v Potůčkách byl jedním z prvních v Česku, které zahájily zimní sezonu. Od konce listopadu se tam lyžuje na hlavní sjezdovce, která je pokryta výhradně technickým sněhem. Druhá trať se teprve zasněžuje. V nadcházejícím týdnu nabídne areál večerní lyžování od 17:00 do 20:00 také ve středu, v pátek a v sobotu, denní lyžování od 9:00 do 16:00 bude zase o víkendu.

Na otevření se teprve připravují lyžařské areály na Bublavě či na Božím Daru. Od pondělí zahajuje provoz menší rodinný areál Novako na Božím Daru.

Rolbaři v západní části Krušných hor okolo Božího Daru upravili o víkendu přes 20 kilometrů běžeckých tras. „V neděli máme na hřebenech hor nejen pár centimetrů nového sněhu, ale také čerstvě projeté stopy, a to v okolí Božího Daru na malém okruhu Ježíškovy cesty, Cínové stezce, Janouškově cestě od Krmelce směrem na Myslivny a nad hřbitovem a areálem Novako,“ uvedli správci stop na webu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Klínovec, Boží Dar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes dva tisíce lidí si užily první lyžování sezony na Klínovci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.