Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sokolov řeší, jak opravit vytíženou silnici uprostřed města, která patří kraji

Sokolov řeší, jak opravit jednu z nejvytíženějších silnic města v ulici Karla Havlíčka Borovského. Komunikace třetí třídy, která je ve špatném stavu, patří Karlovarskému kraji. Vedení kraje radnici nabídlo, že silnici částečně opraví a poté ji převede do majetku města. Sokolov s tím ale nesouhlasí, protože by musel hradit další opravy i její údržbu. Podle kraje jde o výhodnou nabídku, kdy město dostane kompletně opravenou silnici. Jednání tak budou pokračovat.

My jsme dostali od Karlovarského kraje návrh o budoucí smlouvě darovací s tím, že se kraj částečně zaváže, že by komunikaci opravil, ovšem ne v celé délce, a s tím, že by požadoval, abychom si ji následně převzali," řekl starosta Petr Kubis (ANO.) Nabídka je podle něj pro město nevýhodná.

Krajská silnice byla kdysi silnicí druhé třídy, spojovala Loket se Sokolovem a Kraslicemi. Tím, že vznikl obchvat Sokolova, se z ní stala běžná městská komunikace. „Městu jsme nabídli, že silnici upravíme. Ve větší části uděláme nové podloží a po celé délce bychom udělali novou obrusnou vrstvu, zhruba za šest milionů korun. Navíc bychom opravili asi za deset milionů korun most přes Lobezský potok," řekl krajský zastupitele Jan Bureš (ODS), který má na starosti dopravu. „Za nás je to extrémně vstřícný návrh vůči Sokolovu. Myslím si, že po těchto opravách by město Sokolov nemuselo 20 let u silnice a 50 let u mostu zaplatit ani korunu," dodal.

Silnice III/2099 o délce přes dva kilometry vede od městského úřadu po odbočku na Těšovice. Spojuje centrum města s největším sídlištěm Michal, řidiči se po ní dostanou i dál na dálnici D6. Podle starosty jde o nejfrekventovanější tah na území Sokolova. Denně po ní projede téměř 13.000 aut. Zejména v pozdních odpoledních hodinách se na ní tvoří kolony.

Rekonstrukce se musí dělat po etapách, aby se provoz na frekventované silnici alespoň s omezením zachoval. Kraj chce na opravu využít dotaci. Za městem by měla jít oprava chodníků, vybudování nového osvětlení, parkování i nového přechodu. Kdy se ale s opravami začne, zatím není jasné.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto sokolov.cz

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Sokolov, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov řeší, jak opravit vytíženou silnici uprostřed města, která patří kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.