Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sklárna Moser otevřela brusičskou dílnu v Novém Boru

Sklárna Moser zahájila tento týden provoz brusičské dílny v Novém Boru. Dílna začíná se čtyřmi zaměstnanci a devíti stroji, ale výrobce luxusního křišťálového skla chce objem zakázek i pracovních pozic pro tuto dílnu v budoucnu rozšiřovat.

Sklárna Moser využila toho, že Nový Bor je známý svou sklářskou tradicí a mistrovstvím ve sklářském odvětví. Otevřením pracoviště v Novém Boru reaguje společnost na potenciál, který město a celý region má z hlediska kvalifikovaných pracovních sil v této oblasti. Na provoz dílny zatím dohlíží zkušení mistři z Karlových Varů.

„Novoborští skláři jsou pro nás velmi vítanou posilou a jsme za ně i za vřelé přijetí ve městě velmi rádi,“ uvedl Pavel Mencl, ředitel sklárny Moser. „Máme v plánu náš lokální tým dále rozšiřovat o zkušené mistry, ale i absolventy místní vyhlášené sklářské školy," dodal.

Právě možnost spolupráce karlovarské sklárny se sklářskou školou v Novém Boru vyzdvihl i starosta města Jaromír Dvořák (SLK) "Věřím, že se provozně této světoznámé firmě bude v Novém Boru dařit,“ komentoval otevření dílny Dvořák. Podle něj by žáci školy mohli najít v budoucnu zaměstnání právě u sklárny Moser, například v oborech brusič a kulič.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Moser

Štítky ČR, sklo, firmy, Moser, dílna, sklárna, Nový Bor, Jaromír Dvořák, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sklárna Moser otevřela brusičskou dílnu v Novém Boru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.