Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji zůstala v říjnu na 4,0 procenta

Podíl nezaměstnaných v říjnu v Karlovarském kraji zůstal na 4,0 procenta. Bez práce bylo v kraji 7992 lidí, o 86 více než před měsícem. I v celém Česku se podíl nezaměstnaných výrazně neměnil, zůstal na 3,5 procenta, což bylo o 0,1 procentního bodu více než před rokem.

„Zaměstnavatelé hledají zaměstnance zejména ve zpracovatelském průmyslu a stavebnictví a dlouhodobě pak kvalifikované řemeslníky. Současně ještě stále mají zájem o sezonní pracovníky v oblastech jako je zemědělství, lesnictví, rybářství nebo třeba živočišná a potravinářská výroba a obchod,“ shrnuje generální ředitel Úřadu práce ČR Viktor Najmon.

Z celkových 7992 lidí, kteří jsou aktuálně v evidenci úřadu práce v Karlovarském kraji je 7242 takzvaně dosažitelných, tedy mohou nastoupit ihned do zaměstnání. Nejnižší nezaměstnanost je dlouhodobě na Chebsku, v říjnu to bylo 2,8 procenta, stejně jako v září. Úřad práce eviduje na Chebsku 1757 nezaměstnaných. Na Karlovarsku se podíl nezaměstnaných mírně zvýšil, ze zářijových 4,3 procenta na 4,4 procenta v říjnu. Práci hledá na Karlovarsku 3378 lidí.

Dlouhodobě nejvyšší je podíl nezaměstnaných na Sokolovsku, v říjnu to bylo 4,7 procenta, o 0,1 procentního bodu méně než před měsícem. V evidenci úřadu práce je na Sokolovsku 2857 lidí. I nabídka volných míst není v Karlovarském kraji rovnoměrná. Na Chebsku si zájemci o práci mohou vybrat z nabídky 2987 volných míst. Na jedno volné místo tak připadá 0,6 uchazeče, tedy volných míst je výrazně více, než je evidovaných nezaměstnaných.

Na Karlovarsku je v nabídce 1666 volných míst. Na jedno volné místo tak připadají dva uchazeči. A největší nepoměr je na Sokolovsku, kde si 2857 nezaměstnaných může vybrat z nabídky pouhých 984 volných míst. To je 2,9 uchazeče na jedno místo. Jde o sedmý nejvyšší podíl ze všech okresů Česka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Úřad práce

Štítky nezaměstnanost, podíl nezaměstnaných, práce, volná místa, statistika, Karlovarský kraj, Úřad práce České republiky, Česko, okres Cheb, Viktor Najmon, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji zůstala v říjnu na 4,0 procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.