Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Chebu otevřeli nový skatepark. Je nejmodernější v kraji

Na levém břehu Ohře dnes v Chebu otevřeli nový skatepark. Sportoviště, na jehož přípravě se podíleli i nadšenci a milovníci jízdy na skateboardech, kolech a koloběžkách, vyšlo na necelých 18 milionů korun. Příprava trvala čtyři roky. Dnes ho vyzkoušely desítky lidí.

Nový skatepark najdou lidé na levém břehu Ohře směrem ke Koželužské ulici v Chebu. Jeho příprava trvala čtyři roky a podíleli se na ní milovníci skateboardů, kol nebo koloběžek. Příprava parku byla přitom velice složitá. „Podle starosty Jalovce Nebylo vůbec jednoduché tento projekt prosadit. Problematická byla i výběrová řízení na zhotovitele. Po dvou neúspěšných pokusech se napotřetí podařilo ve výběrovém řízení najít vhodnou firmu,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Náklady na vybudování byly 18 milionů korun. Podle původních předpokladů ale měl park stát o více než jedenáct milionů korun méně. Do budoucna by chtěla radnice ve sportovním areálu postavit ještě pumptrack nebo hřiště pro parkuristy.

Chebský skatepark je jedním z nejmodernějších sportovišť pro skateboardisty v celém kraji. „Jelikož jsme architekti skejťáci, tak nemáme rádi, když je skatepark na okraji města a působí jako ghetto a lidé se tam bojí jít. Rádi umisťujeme skateparky do centra města, kde je dobrá dostupnost, což se děje právě v Chebu. Tady se nám lokalita velmi líbila," řekl ČTK Martin Hrouda z U/U studia, které se podílelo na studii a následně i na projektu parku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Cheb

Štítky ČR, kondice, stavby, správa, Cheb, Ohře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chebu otevřeli nový skatepark. Je nejmodernější v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.