Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vary opraví náhon rolavského koupaliště i dětské prolézačky skoro za milion

Karlovy Vary opraví v rekreačním areálu Rolava náhon pro koupaliště i některé už dosluhující dětské prvky. Práce by měly přijít zhruba na 800 tisíc korun. Opravený náhon by mohl částečně pomoct i se zlepšením kvality vody v přírodním koupališti Rolava, které je závislé na přívodu vody z nedaleké říčky Rolava, řekl dnes náměstek primátorky Karlových Varů Josef Kopfstein (Karlovaráci).

"Bude se to týkat především náhonu, tedy přívodu vody tak, aby byl zabezpečen zdravotně nezávadný zdroj vody a aby se voda neztrácela cestou náhonem," uvedl Kopfstein. U dětských prolézaček je zase nutné je obnovit, protože by už mohly být i nebezpečné.

Koupaliště Rolava se skládá ze dvou nádrží. Menší slouží jako odkaliště pro vodu z řeky, větší ke koupání. Vzhledem k malému přítoku vody se ale zejména v horkém období voda často kazí. Podle Kopfsteina je tak třeba udělat všechna opatření, která omezí zbytečné ztráty vody.

"Jsme závislí na tom, kolik nám Povodí Ohře dovolí si z Rolavy vzít. Musím ale přiznat, že se nám snaží vycházet vstříc. Pokud je ale v Rolavě málo vody, musí se tam zachovat minimální průtok," poznamenal Kopfstein.

To je problémem hlavně v posledních letech a také letos, kdy v Karlovarském kraji pršelo přes léto jen minimálně, ale teploty byly tropické. Horská říčka Rolava, která se při přívalových deštích umí změnit v dravou řeku, je tak přes léto jen malým potůčkem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto karlovyvarycard.cz

Štítky ČR, správa, rekreace, Karlovy Vary, Rolava, Povodí Ohře (státní podnik), koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vary opraví náhon rolavského koupaliště i dětské prolézačky skoro za milion  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.