Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dalším nájemcem nové haly u Ostrova bude karlovarská společnost Kokiska

První hala v nové průmyslové zóně u Ostrova na Karlovarsku je ještě před dokončením plně obsazená. Po prvním nájemci, výrobní společnosti Amphenol, zaplní další prostory karlovarská e-commerce společnost Kokiska. Datum předání prostor se plánuje na červen příštího roku, uvedla v tiskové zprávě developerská společnost Panattoni, která zónu staví.

Stavba haly o rozloze 20 tisíc metrů čtverečních započala v listopadu minulého roku. Do její hlavní části se z centra Ostrova přesune výrobce kabelových svazků a elektroniky Amphenol. Poslední prostory v ostrovské hale převezme společnost Kokiska. „Obzvlášť mě těší, že můžeme pomoci v růstu firmě z Karlovarského kraje, jež se již 14 let podílí na ekonomické transformaci regionu," uvedl generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko Pavel Sovička.

Společnost Kokiska si pronajala prostory o velikosti 4500 metrů čtverečních. Rostoucí firma původem z Karlových Varů, jež se specializuje na volnočasové produkty, převezme do užívání i 300 metrů čtverečních kancelářských ploch. V nové hale bude pracovat na 20 zaměstnanců.

Podle jednatele společnosti Jakuba Kokšteina půjde o zásadní milník v historii firmy. „Větší prostory nám umožní i další rozšíření působnosti do dalších států, kde jsme již připraveni působit. Nová hala je koncipována na růst obratu z loňských 200 milionů na obrat 500 milionů korun kolem roku 2025 – 2027,“ řekl jednatel.

Nový průmyslový park Ostrov North vznikl revitalizací zdevastovaného areálu po závodu na výrobu trolejbusů Škoda Plzeň, jednoho z největších brownfieldů v Česku. Na obnovu areálu už Panattoni dala přes čtvrt miliardy korun. Při počátečních sanacích se vytřídilo k ekologické likvidaci 12 700 tun nebezpečného odpadu. Při demolici bývalého areálu se podařilo recyklovat 98 procent stavebního a demoličního odpadu.

Na rekultivovaném brownfieldu vzniknou dvě budovy. Součástí průmyslového areálu je i větší budova s rozlohou přes 100 tisíc metrů čtverečních, která by mohla přilákat některou z dalších rostoucích společností z oblasti e-commerce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky reality, stavby, zóny, Ostrov, Panattoni Czech Republic Development s.r.o., metr čtvereční, Karlovarský kraj, Česko, Slovensko, Škoda, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dalším nájemcem nové haly u Ostrova bude karlovarská společnost Kokiska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.