Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Voda v koupalištích na Karlovarsku je většinou nevhodná ke koupání

V některých přírodních koupalištích v Karlovarském kraji zůstává voda nekvalitní. Ačkoli koupání přeje teplé a slunečné počasí, zejména v rybnících se díky tomu rozmnožily sinice. Zhoršenou jakost vody mají zejména koupaliště na Karlovarsku. Zákaz koupání zůstává ve Velkém rybníku u Hroznětína, nekvalitní voda je i v oblíbeném karlovarském koupališti Rolava, vyplývá z aktuálních údajů krajské hygienické stanice.

Odběry vzorků z toho týdne prokázaly, že na karlovarské Rolavě jsou sinice i vodní květ. Voda na koupacích místech u mola i u pláže je na čtvrtém stupni z pětistupňové škály kvality vody, tedy nevhodná ke koupání. Znečištěná voda je nově také u brouzdaliště.

Ve Velkém rybníku vzorky opět potvrdily závadnou vodu, setrvávají tam sinice, chlorofyl i vodní květ, navíc je tam nízká průhlednost. Hygienici tam zakázali koupání už v polovině července. Zákaz tam platí každoročně. Sníženou průhlednost má i koupaliště v Toužimi, voda je tam nevhodná ke koupání.

Kvalitní koupání nabízí zejména koupaliště na Sokolovsku, a to v Bílé vodě v Chodově, Tatrovicích a ve vodní ploše Boden u Habartova. Odběry ukázaly výbornou kvalitu vody také v koupališti Michal v Sokolově. Dobrou vodu si drží také vodní nádrž Jesenice u koupaliště Dřenice, kde je voda na prvním, nejlepším stupni. Na dalších dvou místech v Jesenici, u kempu Václav i Rybářské bašty, hygienici kvůli rekonstrukci břehů ukončili monitoring vody.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský, koupání, Karlovarský kraj, Rolava, Velký rybník, Krajská hygienická stanice, Hroznětín, Toužim, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v koupalištích na Karlovarsku je většinou nevhodná ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.